Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným bílým vínem si doslova žádají o přílohu v podobě křupavého chřestu.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 007 kJ / 4 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 304,80 g |
Vláknina | 160,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 96,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vynikající jihotyrolská specialita, která již dlouhodobě zaujímá přední místo mezi velikonočními pochoutkami, jsou pečená jehněčí žebírka s chřestem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2022 21:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 19 minutami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 5 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 13 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Suchopárkovka libečková
Přidáno 6. 6. 2024 09:42
Právě bylo uvařeno:
Guláš z kuřecích srdíček
Wanilor uvařil před 9 minutami
Pivní špekáčky
voldanova uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Ewulin uvařila před 1 hodinou
Čočka s rýží
BronislavaP uvařila před 4 hodinami
Tvarohový dezert z časopisu Blesk
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
ZdenkaKah uvařila před 5 hodinami
Veselé jednohubky
MajaFero uvařil před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
MajaFero uvařila před 6 hodinami
Toustové lívance
Lucie8 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vaječná omeleta a tuňáková pomazánka v jednom: Zvláštní kombinace vytvoří skvělou a rychlou snídani s jedinečnou chutí
Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině
Letní ovocný piškot s tvarohem a pudinkem: Nadýchaný a vláčný dezert plný ovoce báječně osvěží a je snadný na přípravu
Další recepty
Suroviny: žebra, chřest, zelenina kořenová, víno bílé, vývar masový, sůl, koření
Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk5W
1 názor