Pečený králík podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 772 kJ / 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,50 g |
– nasycené | 4,56 g |
– nenasycené | 7,05 g |
–– mononenasycené | 3,25 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme. Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C, tak zhruba 3/4hod.,…
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělními obědu…
Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček…
Králičí stehna a přední packy očistit trochu od blan, cibuli na kostičky, nasolit, opepřit, kmín, potřeme lisovaným česnekem. Pořádně vetřít do masa.Přidám kousek bůčku…
Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…
V pekáči si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli (nakrájenou najemno) a mrkev (nakrájenou na kolečka). Králíka si nasolíme a rozložíme do pekáčku na zpěněnou směs.…
Králíka si naporcuji (nohy a hruď),zbytek nechám na vývar. Osolím z obou stran. Na dno pekáče dám třetinu slaniny nakrájenou na kostičky, na ně položím porce králíka,…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…
Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech.7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne odležet v lednici.Druhý…
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do…
Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.Králíka…
Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili krve, možných chloupků a jiných nečistot.Do vysokého hrnce (nebo do tlakáče) dáme studenou vodu,…
Sváteční oběd v našich končinách obsahuje zpravidla maso, knedlík a zelí nebo omáčku. S tímto receptem pak můžete připravit tradičního králíka s kynutým knedlíkem a…
Králíka naporcujeme, obalíme v hladké mouce. Na rozpálené pánvi maso zatáhneme. Přidáme koření a houby a podlijeme vínem. Dusíme do změknutí. A nakonec přidáme smetanu.
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrtkolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky. …
Rozpustíme máslo a přidáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka a ostatní přísady. Králíka naporcujeme a naložíme do této marinády na 24 hodin do lednice. Druhý den…
Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo.Králíka odblaníme a…
Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme.Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme…
Jemné pečené králičí maso s bramborovou kaší a smetanovou omáčkou, bude favoritem pro víkendové vaření. Nenáročnost surovin, jednoduchá příprava a přesto si dokonale…
Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.Přidáme…
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Studenti učí vařit studenty. S aplikací List-N-Eat budou v červenci reprezentovat Českou republiku na největším mezinárodním klání startupů v Istanbulu
Přichází jahodový úplněk: Skvělý čas vyzkoušet tři recepty s jahodami a jogurtem či fetou, které pomáhají hubnout
Je-li v srpnu chladno, bývá ve sklepě hladno aneb Srpnové pranostiky našich předků předpovídaly, jaký bude podzim i zima