Jak připravit obloženou mísu? Popusťte uzdu fantazii a barevně kombinujte
Obložené mísy mají být už od pohledu lákavé a barevně výrazné. Také se z nich musí jednotlivé suroviny lehce odebírat a mělo by být všeho dostatek pro všechny hosty. Jak na to, vám rádi poradíme a přidáme i pár tipů navíc.
Důležité je předem si ujasnit, jak má být obložená mísa využita. V případě večeře bude potřeba více ingrediencí, než pokud má být jen formou zobání během oslavy. S tím souvisí také příprava dostatečného množství podle počtu hostů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat obloženou mísu
Myslete na chutě i na omezení ve stravě svých hostů nebo rodiny a připravte delikátní obložené mísy, na kterých si pochutná každý z nich.
- Do středu mísy můžete vložit misku se salátem, dipem či hummusem. Salát můžete použít i bez nádoby a vybrané suroviny do něj zapíchat.
- Zeleninu nakrájejte na proužky nebo z ní upečte hranolky a servírujte ji kolmo k misce s dipem uprostřed. Vznikne vám tak krásné zeleninové „sluníčko“.
- Ze sýrů tvarujte kornoutky nebo je nakrájejte na špalíčky či kostičky. Okraje kornoutků můžete namočit v mleté paprice nebo v drceném barevném pepři.
- Salámy různě skládejte nebo tvarujte do růžiček či do kornoutů, do kterých můžete vložit nudličky zeleniny, olivy nebo čerstvé bylinky. Klobásy krájejte na kostičky nebo kolečka a řízečky proložte listy salátu a nakrájeným citronem.
- Jednotlivé suroviny se musí dobře odebírat, myslete na to při jejich skládání. Tenké suroviny skládejte nebo tvarujte, silnější plátky prokládejte zeleninou. Ke každé míse připravte dvě vidličky k nabírání a v případě salátu také lžíci.
- Měkké dobroty, např. vaječné tlačenky, paštiky nebo sýrové rolády pokládejte na listy salátu, aby se po změknutí nepřilepily k talířům.
- Mísa musí vypadat lákavě už od pohledu. Volte hezký kousek nádobí. Například několikapatrový etažér pozvedne celé občerstvení na vyšší úroveň.
Ošatka s nakrájenými nejrůznějšími druhy pečiva skvěle doplní celkový dojem. Nezapomínejte na talířek a vidličku pro každého hosta, připravte jich však více, aby si mohli vzít v průběhu večera čisté nádobí. Ubrousky jsou samozřejmostí.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 10 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 15 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 23 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Komentáře