Recepty z jednoho pekáčku - rychlé recepty z jednoho hrnce
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou maso, zároveň s přílohou. Díky tomu je celý chod hotov ve stejný čas, ale to není jediný benefit těchto receptů. Jednotlivé suroviny si díky společnému vaření v jedné nádobě navzájem předají maximum chutí a vůní. A rýže, která se rovnou dusí v kuřecí šťávě, je samozřejmě lepší než ta obyčejn!. Recepty z jednoho pekáče zároveň většinou bývají velmi nenáročné a zvládne je i začátečník. Nespornou výhodou je i fakt, že místo několika hrnců a pánví budete mít po obědě k umytí jen jeden kus nádobí.
Tipy a triky pro vaření v jednom pekáči: pokud zkoušíte nový recept, volte spíše porcované maso, například kuřecí stehna. Větší kusy by se vám nemusly úplně dopéct, ačkoliv zkušení kuchaři s prostornou troubou mohou tímto způsobem klidně připravit celé kuře. Nejlepší přílohou do receptů z jednoho pekáče je rýže, ale poslouží i brambory či těstoivny. Do pekáče ostatně určitě můžete zkusit dát i knedlíky. Pokud v jednom pekáči pečete maso s přílohou, nezapomínejte jídlo dostatečně podlévat vodou nebo masovým vývarem. Chystáte-li brambory nebo třeba šunkofleky, nebojte se nechat vrchní vrstvu vypéct pořádně do křupava.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 18 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 21 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Jako v peřince: Savojský řízek je šťavnatý a měkoučký díky speciálnímu obalování. S bramborovým salátem nemá chybu
Holka u plotny radí: Mrkvánky s povidly podle receptu babičky Libušky jsou křehké a lze je péct na více způsobů
Pesto presto! Jak vyrobit levnou českou verzi slavné italské speciality, kterou si zamilujete?