Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé řezy z podmáslí – rychlé a výborné

Jednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části můžeme přidat i kakao a docílit tak zajímavého mramoru.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verynkaaa verynkaaa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 780 kJ /
4 011 kcal
Bílkoviny89,06 g
Tuky112,12 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 813 mg
Sodík 761 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy653,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Krok 2: Povolené máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Krok 3: Přidáme vejce, podmáslí a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 4: Těsto můžeme rozdělit na dva díly a jeden díl obarvit kakaem pro zajímavější vizuální efekt. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

TIP: Další recepty na rychlé moučníky

Zveřejněno 14. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé řezy z podmáslí – rychlé a výborné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6Pl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé řezy z podmáslí – rychlé a výborné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6Pl

Komentáře (12)

Také mi řez spadl, poté co jsem ho vyndala a nechala vychladnout. Přidala jsem do jedné půlky těsta ještě dvě lžíce kakaa. Jinak jsem postupovala podle receptu. A po ochutnání mě nijak neuchvátil. Takže tento recept poprvé a naposledy. :-(

Nevím čím to je ale po vytažení mi klesla. Chuťově je dobrá, ale parádu pro oko neudělá :-?

také jsem zkusila,,moc dobré a vláčné
paradox nedala jsem vejce a místo podmáslí 1/2l syrovátky a dovnitř jěšte čokoládové vločky
:-K:-p:-))

Rebeko:-) pokud potřebuješ mít nutně bábovku,tak udělej tu od JanyR.:-),ale pokud Ti je jedno,jaký tvar dobrota má,tak zkus tenhle receptík;-) (líbilo se mi,jak krásně voněl po tom másle:-p). Obojí je moc dobré a tak už záleží, jen na Tvém výběru:-).

Miruš,ty máš vážně moc pěkné fotky:-8:yes:tak myslíš,že mám raději udělat do bábovk.formy tu dole..od Jany R.:-?;-)mám totiž zbytek podmáslí,co zůstal po výrobě chleba,tak bych ho zužitkovala;-)

Rebeko:-) tou bábovkou,si nejsem v tomhle případě až tak jistá,ale pokud zkusíš,tak dej vědět,jak to dopadlo;-). Tohle je opravdu těsto spíš na vyšší plech a určitě by mu i moc slušelo lehké promazání pikantním džemem:-p. Ale nemusí být,protože je krásně vláčné samo o sobě;-). A děkuju za milá slova:-).

co kdybych to dala do bábovkové formy:-?vypadá to mňamkově:-p;-)

vypadá to božsky... musím vyzkoušet!!!

Jsem ráda, že chutnalo :-) a zároveň děkuju za fota, která nalákají další "cukráře a cukrářky" :-)

Miri, koukám, že s eti náramně povedla:yes::yes::yes:

Mirko, ty každému receptu dodáš opravdu glanc;-)

Verynkaaa:-) tak jsem dělala tvé řezy a jsou opravdu výborné a díky máslu i krásně voňavé a šťavnaté:-p. Dělala jsem je z polo dávky a pekla jsem na malém plechu (25x22cm). Pro oko jsem část obarvila kakaem a zdobila jsem je bílou čokoládou.Posílám pár fotek a přidávám zaslouženou boďku č.6:-).

Tématické fráze:
moučník z podmáslí, výborné recepty od cukrářky na řezy, buchta z podmasli, rychlé řezy, moučníky z podmáslí, recepty moučník z podmáslí, rychlé výborné moučníky, výborné moučníky a řezy recepty, výborné a rychlé moučníky, vyborne a rychle rezy, výborné řezy, rychlé výborné řezy, vyborne rychle rezy, koláč z podmáslí, rychlé a výborné řezy, buchta s podmáslím, recepty z podmáslí, kakaové řezy z podmáslí, výborné řezy na plech, moučník z podmáslí recept

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, podmáslí, kakao, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu