Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 547 kJ /
3 238 kcal
Bílkoviny133,00 g
Tuky58,20 g
Vláknina136,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,12 g
Sůl50,00 g
Sacharidy486,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazoli uvaříme doměkka, kupovaná fazole se rychleji uvaří v tlakovém hrnci za 40 minut. Krok 2: Všechnu zeleninu - papriky, rajčata, cibuli - nakrájíme na kostičky, dáme vařit do hrnce, podlijeme olejem a octem a nasypeme Deko, které jsme nejdříve přecedili přes cedník, aby jsme odstranili hořčičná semínka. V hrnci povaříme 30 minut za občasného promíchání, před odstavením z plotny vsypeme cukr a uvařené fazole. Krok 3: Plníme do sklenic a ještě sterilujeme při 80°C 40 minut.
Zavařená čalamáda je výborná jako příloha - obloha k hranolkům, zapékaným těstovinám,...

Zveřejněno 19. 9. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Pokud se někdo z vás rozhodne dělat tuhle čalamádu, pak je lepší si ji připravit třeba z dvojité nebo trojité dávky. Z jedné dávky je asi 7 menších skleniček.

Upravila jsem množství octa z 1,5 dl na 0,5 dl. Někomu se čalamáda zdála být příliš kysela, jinému nikoliv.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7wJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7wJ

Marie

Komentáře (19)

Elivet: děkuji, že jste vyzkoušela a že jste vyvrátila tvrzení Dagmarak.
:-K

Děkuji za recept, je to výborné !!! Deko i ocet jsem přidávala na základě komentáře Dagmarak opatrně, ale uvedené množství v receptu sedí přesně, jak se přidá cukr, je to chuťově vyrovnané :-)

Dnes jsem recept vyzkoušela. Dodržela jsem přesně dávkování i postup, ale za mě bohužel velké zklamání. Fazole v papiňáku po 40 minutách na kaši, ocet udělal pokrm ještě kyselejší, než byl a deko to totálně zazdilo - brutálně slané. Takže vše letělo na kompost...zase na nějaký čas mám po chuti zkoušet něco nového.8-(

Tak to vypadá luxusně! Hmmm, ukládám, vyzkouším :):yes:

horalkovazdenka@seznam.cz: dát jen holé fazole, vodu nepoužíváme

horalkovazdenka@seznam.cz 19. 8. 2012 21:13
Dobrý den, chci se zeptat, zda voda z fazolí se má vycedit a do zeleniny dát jen holé fazole nebo i s vodou, ve které se vařila. Děkuji.

cathleen:děkuji moc Ivčo, že jsi vyzkoušela, ještě víc mě těší, že recept nezklamal a že chutnalo.
Taky ji míváme někdy světlejší;-), já ji používám místo tatarky k hranolkům.

Ivčo, zavařovala jsem v léte, včera jsme sklínku otevřeli k večeři - je to výborné:yes: (Nemám tak hezky barevné, jako ty, pěstujeme poměrně hodně žlutých rajčat.)

Tohle množství octa považuju za úplně normální ;-):-p:yes:

helena:jak pro koho, pro nás ne

Není 1 1/2 dl octa moc?!

Rebi-Nadi:-), voda se tam nedává, protože zelenina pustí hodně vody, někdy až moc, takže celou tu směs vaříme i déle, aby se odpařila, s cuketou nemám zkušenost, že bych ji tam přidala, snad ji tam přidat až ke konci vaření, aby se nerozvařila, jinak směs je pikantní, takže cuketa by do sebe tu chuť taky natáhla.

:-Otyhle bašty mám moc ráda, reept si ukládám, děkuju:yes::yes:+

ja to poznam a mozem len odporucit...je to vynikajuce...ja som to jedla ako samostatne jedlo s chlebom....musim sa znovu k tomuto jedlu vratit....ivulinka +....fazulove leco nema chybu....:yes:

Ivi,a voda se nedává:-O:-?nebo v čem vařím tu zeleninu:-?díky za odpověď:-K

Tématické fráze:
fazolová čalamáda, calamada s fazolemi, čalamáda, zavarene fazole, čalamáda recept, čalamáda bez vaření, čalamada s cuketou, dýňová čalamáda, zavařené fazole s paprikou, fazulová čalamáda, čalamada z rajčat a fazolí, recept na čalamádu, recept čalamáda, čalamáda s fazolema, zavařena čalamada, fazolová čalamáda recept, čalamáda z paprik, recept zeleninová čalamada s cuketou, zavarena fazolova smes, seznam čalamád

Suroviny:
fazole bílé, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, ocet, olej, deko, cukr krystal

Přidat fotografie receptu