Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový závin bez překládání

Těsto je univerzální, chuťově neutrální, není v něm cukr a tak se může plnit sladkými i slanými náplněmi. Těsto nenecháváme zbytečně v teple, je dobré ho vkládat do trouby co nejchladnější, potom více lístkuje.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby chlazení těsta

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby chlazení těsta)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 192 kJ /
2 436 kcal
Bílkoviny52,84 g
Tuky140,61 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 685 mg
Sodík 757 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy234,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku pořádně rozemneme s tukem do žmolenky, přidáme žloutky rozkvedlané ve vodě s octem a solí a zpracujeme v těsto, až se nechytá stěn mísy. Krok 2: Pak ho dáme na hodinku do chladničky. Krok 3: Troubu vyhřejeme na 170 °C a plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem. Krok 4: Vychlazené těsto rozdělíme na 3 díly, tence rozválíme na délku plechu a tvoříme 3 záviny. Krok 5: Libovolně plníme jablky, tvarohem, mákem nebo slanými náplněmi dle své chuti. Krok 6: Zavineme (viz foto), potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 170 °C dozlatova.

TIP: Jak správně zabalit štrúdl, aby nevytekla náplň

Zveřejněno 10. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový závin bez překládání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový závin bez překládání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes:

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí i moc pěkné provedení :-K

Hella: jé, to vypadá velice zajímavě i lákavě! :-) Nemáš náhodou i foto řezu hotového závinu, prosím?

Ospala: Těsto se nesmí moc propracovat, to lístkování v něm udělají ty kousky tuku v drobence.

Tak jsem vyzkoušela... vizuálně je super, chuťově průměr, ale spíš by se to mělo jmenovat "závin z Hery", protože s listovým to opravdu nemá nic společného. Možná že by chutnal víc "listově" kdybych jej zadělávala ručně podle uvedeného popisu, ale na to jsem moc líná a nechala těsto umíchat v pekárně...

skarlettka 24. 5. 2016 10:10
Ospala: právě, tím jsi zrušila ty kousky a dostala jsi křehké těsto.

Vypadá moc dobře, už jsem si ho uložil.

ahojik super fotecky za chvili ho pujdu pict:-)

Lemel, krásná fotka, moc se ti povedl. Škoda, že ti nemůžu dát bodík ;-)

Zítra ho povezu na návštěvu k rodičům :-K

Moc hezké, ale postupovala bych asi jko vybusna!:-)):-D:yes::yes::yes:

vybusna :-D

jezis merylas keby si videla moje prve zarezy....dobreze s kalkulackou som nevyratuvala a nerobila ich pravitkom. Pri zavine s cesnakom hella udava aj miery obdlznika...no fakt podla pravitka som ich merala:-(( moj muz a dcera su na mna potom hrdy, lebo obaja su matematici a vsetko robia na centak presne.;-)

Závin vypadá moc hezky. Vykrajování formičkou by mi šlo :-)) ale ty zářezy ne.

Tématické fráze:
listový závin, jablečný štrůdl z listového těsta, listové těsto bez překládání, listový závin s tvarohem, štrůdl s mákem, štrůdl s tvarohem, jablečný závin s tvarohem, překládání listového těsta, listový závin s jablky, jablečný štrůdl s tvarohem, překládaný štrůdl, listový závin s mákem, pečení listového těsta, listové těsto s mákem, listový jablečný závin, lístový štrůdl, jablečný závin recept, štrůdl s tvarohem a jablky, jablečný závin s mákem, jablečný štrůdl s mákem

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, voda, ocet, žloutek, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu