Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem kuchařském repertoáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 308 kJ / 5 093 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,31 g |
Tuky | 18,46 g |
Vláknina | 139,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43,64 g |
Sůl | 108,01 g |
Sacharidy | 1 055,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev svaříme v hrnci a necháme přikryté i s kořením odstát do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření.
Krok 2: Řepu omyjeme a ve vodě uvaříme i se slupkou do poloměkka.
Krok 3: Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme podle potřeby (kolečka, kostičky).
Krok 4: Nakrájenou řepu urovnáme do suchých vymytých sklenic.
Krok 5: Zalijeme přecezeným nálevem, okraje sklenic dobře otřeme, pak je zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme asi 20 minut.
Krok 6: Otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
Moje poznámka
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 6 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
lak na cervenou repu,
recept na nakládanou červenou řepu,
sterilizace červené řepy,
jak naložit červenou řepu,
zavařování červené řepy,
jak nakládat červenou řepu,
červená řepa zavařování,
nejlepši zavařena červena řepa,
nakladáme červenou řepu,
lák na řepu,
recept na nakladanou řepu,
červená řepa sterilizace,
zavařená červená řepa nejlepší recept,
zavarena cervena repa,
červená řepa zavařujeme,
sterilovaná červená řepa,
závaraná červená repa,
červená řepa zavařená,
nalozena cervena repa
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
sůl,
cukr krupice,
anýz,
kmín celý,
fenykl
Komentáře (93)