Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okatý lančmít

I obyčejná masová konzerva typu lunchmeat se dá servírovat vtipně a nápaditě. Opečená kolečka s vaječným očkem uprostřed budou na talíři vypadat rozhodně lépe než samotná konzerva. Doplňte je bramborovou přílohou a zeleninou.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 767 kJ /
422 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyklopíme konzervu lunchmeatu vcelku. Nakrájíme na nanejvýš1 cm tlustá kolečka. V každém skleničkou (nebo tvořítkem) vykrojíme uprostřed kolečko. Krok 2: Části s výkrojem dáme opéct na pánvičku. Otočíme. Krok 3: Po otočení rozklepneme do vykrojeného "oka" vajíčko a dosmažíme. Podáváme s brambory nebo chlebem se zeleninovou oblohou.

TIP: Jak uvařit brambory v páře

Zveřejněno 17. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okatý lančmít

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okatý lančmít

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

...jako dítě jsme opečený lanšmít jedli hodně často.Bylo to dobré a rychlé jídlo.Dnešní výrobky jen lanšmít napodobují.Neurčitelná hmota,podobná masu,kterou nelze ani opéct.O chuti ani nemluvě.
Smutná doba;-(

Luboš Bláha 19. 1. 2014 18:20
Dobrý den , mohl by mi tu někdo poslat odkaz jak vyrobit domácí lančmít ? Děkuji

Jana:Jeden z nejlepších lančmítu je lančmít, vyrobený v Hostomicich u Teplic.Je zde čínská firma, která ho zde vyrábí.Dělá několik druhů, nejlepší je ten v černé konzervě.(také je nejdražší) Dá se sehnat např. v Albertu.

Jaaja, vítej mezi náma, vidím, že přihlášení dopadlo ok;-):-K

Jaaja:yes::yes::-K, určitě přihláška dopadne dobře:yes:, už se těším na novou receptovou "tvářičku";-):-D

Jsem se přihlásila .. tak uvidím jak se tu objevím :-O

Jani -neregistr. (zkuste se přihlásit:-!):yes:, zase jeden z dobrých nápadů, ale je fakt, že ten dobrý lančmít najdeme asi až v EU:-D:-D:-K

Dělávám podobně, jen vnitřní kolečka rozmačkám vidličkou s vajíčkem, pepřem, cibulkou, nebo česnekem, pórkem ... dle chuti, větší kolečka namažu hořčicí a dám na sebe 2, pak naplním směsí a dám péct do trouby na pečící papír a na závěr hustě zasypu strouhaným sýrem. Zdobím kečupem a zeleninkou. Jen mi jaksi už nejde vychytat dobrý lančmít.

Také jsem dříve dělávala;-), ale dnes už konzervám moc nevěřím:-O, ale recept Amiro vypadá dobře:-p, takže posílám bodíka:yes:, nevím, proč, ale zde není moc komentářů, ale u dalšího stejného je více -diskuze, asi zapadl "věkem:-O):-D:-K

No, prosím, hledala jsem Kyklopa a on je tady okatý lanšmít:-)):yes:

v dětsví byl opečený nebo obalený lanšmít klasika ale takhle s vejcem jsem ho měla poprvé :-D - jednoduché dobré :yes:

Tématické fráze:
domácí lanšmít, domácí lanšmít recept, domácí lanšmít recepty, výroba domácího lanšmítu, recept na domaci lansmit, jak vyrobit domácí lanšmít, domaci lancmit, domácí lančmít výroba, lanschmit, domácí lanšmíd, lanšmít v těstíčku, domácí výroba lanšmitu, opečený lanšmít, výroba domácího lančmítu, lunsmit, lančmit, vyroba lančmítu, domaci lanschmit recept, králíčí lanšmít, lančmit recept

Suroviny:
lunchmeat, vejce

Přidat fotografie receptu