Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná“smradlavka“s více druhy sýra

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 596 kJ /
2 055 kcal
Bílkoviny151,61 g
Tuky120,08 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,75 g
Sacharidy90,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme (když namleté maso přejedeme mlýnkem ještě jednou, bude sekaná jemnější). Přidáme koření, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou cibuli, solamyl, důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Krok 2: Poté vytvarujeme 1 velkou šišku a vložíme ji do pekáče s trochou horké vody. Krok 3: Pekáč dáme do předehřáté trouby a necháme 10 minut bez přikrytí péct na plný výkon (já mám plyn) Pak podlijeme cca 70 ml horké vody, přiklopíme druhou částí pekáče a na poloviční výkon trouby pečeme 45 minut. Krok 4: 15 minut před koncem vrchní díl pekáče odstraníme, výkon trouby zesílíme na 3/4 a dopečeme na kůrčičku za občasného přelití výpekem. Krok 5: Podáváme jako hlavní chod například se šťouchanými bramborami. Ale tato sekaná je velice chutná i druhý den po studenu, kdy se i lépe krájí, než čerstvě upečená.

Zveřejněno 31. 5. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nakládala jsem maso na grilovačku a protože ho bylo moc,tak jsem kousek krůtího a bůčku dala bokem.Přidala jsem k němu sýry, co mi zbyly(pro 2 to bylo málo,tak se alespoň zužitkovaly)a v závěru jsme si pochutnali na dobré šťavnaté sekané.

Pokud jsou sýry ještě nedozrálé, je zapotřebí hotovou masovou směs trošku více naředit(mléko,smetana, nebo studená voda)Já jsem měla sýry už spíše přezrálé, navíc těsto odpočívalo od večera až do druhého dne, tak bylo akorát.

Určitě to bude chutné i z jiného mletého masa.Už tady mám jeden“smradlavý“rcp z vepřového,tak Vám ho přidávám do podobných.

http://www.toprecepty.cz/recept/32968-tvaruzkovo-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná“smradlavka“s více druhy sýra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqWw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná“smradlavka“s více druhy sýra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqWw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Díky všem:-*:-K:-K

Aničko, tak to bych moc pochutnala, někdy vyzkouším, U nás sekaná je oblíbená. :yes::yes::-p:-K

Mleté je strašně vděčné maso, pojme mnoho chutí a vždy je finální produkt dobrý, jako tahle sekačka;-):yes:

Ta "smradlavka" musí krásně vonět:yes::yes: Dobrý nápad, jedeme na příští víkend na chatu se známými, k domácímu chlebu a s okurkem:-8;-) a další chod vyřešený:yes::yes:

Dávám :yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes: "smrdlavka" by mi rozhodně nesmrděla:-))

Paráda,o ddté doby, co jsem to zkusila, nedávno, jen mohu napsat, že je to lahužnická pochoutka a mohla bych to mít dokola;-)

Paradni sekacka...:yes::yes:

:yes::-*:-*:-K:-K:-K

Anna Kocikova: Aninko, to je ale pěkná smradlavka;-) Jednou už jsem jí dělala s olomouckými tvarůžky, tak vím jak je to dobré:-p proto máš 9.bod:yes:

Velice mě těší,že se"smradlavka"líbí;-):-))a všem moc děkuji:-K:-KJen je mi líto,že už na ochutnání nezbyl ani jeden kousek:-SAle zase bude;-):yes:

Skvěle vonící receptík, mít tě blíž, jistě bych si skákla na večeři, určitě vám kousek šišky ještě zbylo:-8:-D:yes:

hezký recept, moc bych si pochutnala.. takže si prosím dva plátky postudenu, okurčičku.. chleba netřeba:-8:-D:-p;-):yes::yes:

... prosím dva plátky :)))) Mňam :yes:

Tématické fráze:
sekana s romadurem, přezrálé tvarůžky, recepty s více druhy masa, sekaná s olomouckým sýry, smradlačka, sekaná s tvarůžky, dobry recept namlete veprove maso, smrdlavka, sekaná s olomouckými tvarůžky, recepty z vice druhu syra, recept sekaná s tvarůžky, recepty přezrálý sýr, vepřenky s olomouckými tvarůžky, recept na vepřenky s olomouckými tvarůžky, recepty z vice druhu syru, dobry recept na sekanou z veproveho masa, tvarůžkovo smetanové vepřenky, recept namlete maso, sýry do sekane, nedozrale tvaruzky

Suroviny:
maso krůtí, bůček, sýr, sýr, podravka, solamyl, smetana, vejce, cibule

Přidat fotografie receptu