Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrbaté maso

Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.

Hodnocení receptu je 5,0 (196×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 202 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny83,86 g
Tuky41,42 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 663 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,13 g
Sacharidy129,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme. Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku. Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 21. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.

Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (189)

Skvělý recept :yes:

V minulosti jsem tento recept už zkoušela a měl úspěch. Tedy dnes zopakováno a opět dobrota. Místo žampionů jsem ale použila hlívu ...

Výborný recept

JanaDorazinova: Luxusní. :-K Zařadím do stálého jídelníčku.

:-)<3:yes::-K

Marika: Alobal je potravinářská fólie, takže musel být pro účely zpracování potravin testován a schválen. Navíc v tomto případě alobal slouží jako kryt a s pečenou potravinou nepřijde so styku. K sublimaci by došlo až při teplotě mnohem mnohem vyšší než 1000°C a při takové teplotě snad nepečete. A doufám, že snad s hotovou pečení nejíte i ten alobal; tak se nemusíte alobalu obávat.

P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.

Kerstein: to mne moc těší :-8. Už dlouho jsem to nevařila ;-)

Skvělé šťavnaté masicko:yes:

vyborné recepty a chutné děkuji.<3

Tak tohle masíčko jsem před několika lety jedl ve Velkých Bílovicích a moc jsem si pochutnal, jsem rád že jsem tu ten recept našel, na 100% si to masíčko ukuchtim. :yes:

Moravak: ;-)<3

Milá Janičko,Váš recept jsem připravila mé mamince,která mě navštívila se svým přítelem a musím říct,že jsem sklidila úspěch:-D. Tak i tímto Vám moc děkuji za príma recept.<3. Všem chutnalo,tak se můžu nyní zase těšit na další brzkou návštěvu:-D. Dávám bodík:yes::yes::yes:

danutka8: Moc mne to těší!! Jsem ráda že návštěvě chutnalo a že jste vybrala právě můj recept :-K

Tak opět Jani od Vás výborný recept!!Už jsem vařila dvakrát a vždy úspěch a opět jednoduché a to já ráda.o):-K

caarrodejka: Jéé, to mne moc těší! :-)

Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse. :-)

Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame. ;-)

Masíčko výborné ale nezdravé,jak přikryjete alobalem a zahřeje se již na 150 st. tak je silně karcinogenní,proto nepřikrývat alobalem !!!

Lenunka: :-D:-D:-D:yes:

Zobrazit 5 starších odpovědí

i já jsem dnes loneodolala je to vynikající jídlo přidala jsem do nádivky kousek čínského zelí a červenou papriku, vyníkající pochoutka,přidávám bodík :-

babika: moc děkuji:-8

Tématické fráze:
co uvařit k obědu, co vařit v neděli, co v neděli k obědu, co uvařit v neděli, co vařit k obědu, co uvařit v neděli k obědu, recepty-sova@volny.cz, vydavatelství sova, co mám zítra vařit, co mám vařit, co uvarit na nedeli, co varit, co dobrého k obědu, co k obědu bez masa, co vařit k obedu recepty, nevím co vařit, co vařit k obědu z veproveho masa, co vařit o vánocích, co k obědu, recepty-sova

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu