Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 663 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme.
Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku.
Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.
Zveřejněno 21. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Moje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Nejnovější recepty
Kapr na víně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špalíky plněné slaninou, šunkou a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Kvašené zelí
Přidáno před 8 hodinami
Buchta z dýně
Přidáno 29. 11. 2024 08:30
Vepřové kousky na slanině a kapustičkách
Přidáno 29. 11. 2024 08:27
Štěpánská vepřová roláda
Přidáno 28. 11. 2024 20:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Vánoce, Vánoce přicházejí… Připravte se na sváteční stolování
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka (klasika)
karamit před 33 minutami
Polévka šup-šup
Libra před 1 hodinou
Bramborové knedlíky od babičky
Pavlinaa před 1 hodinou
Fazolová polévka po mexicku
PetaMai před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
janpoho před 12 hodinami
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
lunav1 před 15 hodinami
Bábovka z podmáslí
Himbere před 17 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
kahus308 před 17 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 18 hodinami
Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty
Lucie1001 před 20 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu,
co vařit v neděli,
co v neděli k obědu,
co uvařit v neděli,
co vařit k obědu,
co uvařit v neděli k obědu,
recepty-sova@volny.cz,
vydavatelství sova,
co mám zítra vařit,
co mám vařit,
co uvarit na nedeli,
co varit,
co dobrého k obědu,
co k obědu bez masa,
co vařit k obedu recepty,
nevím co vařit,
co vařit k obědu z veproveho masa,
co vařit o vánocích,
co k obědu,
recepty-sova
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
olej,
žampióny,
cibule,
šunka,
rohlík,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý,
petrželka zelená
Komentáře (189)