Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 836 kJ /
1 634 kcal
Bílkoviny23,50 g
Tuky103,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy150,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji opečieme z oboch strán nôžky a vyberieme ich. Na malé kúsky narezaný zeler dáme do výpeku a krátko opražíme. Zeler aj s výpekom dáme do pekáča a rozložíme nožičky. Osolíme, okoreníme, na každú nožičku nalejeme 1 lyžicu slivkovej omáčky a posypeme rozmarínom. Krok 2: Zakryjeme a dáme do rúry dusiť (asi 50 min), kým nie sú mäkké. Krok 3: Potom k nim vložíme knedle, zakryjeme a dusíme ďalších 15 min. Knedle narastú. Knedle: zmiešame všetky ingrediencie s takým množstvom vody, aby sme dostali tuhšie cesto, z ktorého sa dajú formovať guľaté knedle. Z tohto cesta vytvarujeme 8 guľatých knedlí. Krok 4: Vyberieme a hneď podávame.

Zveřejněno 24. 4. 2009

Poznámka autorky tejaja

Slivkovú omáčku dostať v potravinách, v balení ako worcester, sójová omáčka a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Q3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Q3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

mirca, ako prílohu si môžeš dať hocičo podľa svojej chuti, je to na tebe;-):-D

Tejaja:-)je možné že jsem je "utopila",ale dávala jsem vodu po troškách a opravdu jen trochu a těsto mi přišlo pevné-nevím:-(.Možná to bylo i tím že jsem neměla vlasní sádlo,ale kupované a to bylo dost řídké.No vždyť je to koneckonců tak nějak jedno;-)hlavně že jsme si pochutnali a to je důležitější než tvar knedlíků,ne?Ale myslím že pro mě jako příloha bude přicházet do úvahy asi spíš ta rýže,..protože můj žaludek se na mě před pár lety "nazlobil" a nechce se skamarádit;-( a tak na něj musím pomalu a opatrně,aby se nevyplašil;-):-D.Ale když nad tím tak přemýšlím,tohle jídlo by se určitě přátelilo i s bram.noky,nebo ne?:-) A děkuji za pochvalu foteček:-*

Mirco, do knedlíkov vajce neide, tá mast to drzí, neviem, preco sa to nedrzalo tvar, to sa mi nestalo. Nedala si vela vody ? Cesto musí byt pevné. Ak sa ti to zdalo mastné, skús s maslom, môzes pouzit aj rastlinné. Fotky más krásne:-D :yes: Díky za ne;-);-)

Tejaja:-)posílám fotečky a pochvalu;-).Kuřátko bylo šťavnaté,voňavé a ta silná chuť řap.celeru se pečením krásně zjemnila,takže ani můj muž neměl připomínky o příliš voňavém jídle a moc si pochutnal;-).Švest.omáčku jsem nedělala,přidala jsem pod každý kousek masa 1/2 švestky a každý dostal do misky ještě švestkový kompot;-):-D Sice improvizace,ale spokojenost byla:-).Jen mám dotaz-do těch knedlíků nepřijde vajíčko?Mě vůbec nedrželi tvar a udělali se mi kopečky:-(.Přiznám se že na mě byli ty knedlíky i dost mastné:-(Asi příště udělám rozmarýnovou rýži nebo brambory.Ale i tak letí boďka a já mám další dobré jídlo pro rodinku do zásoby.Děkuji

Tejaja:-)všechny suroviny(kromě "řapíkatky",ještě se krčí někde v krámě:-D) stojí v pozoru na kuchyňské lince a čekají na rozehrání ranního koncertu nožů,pekáčků misek a trouby.Jsem zvědavá jak se povede a hnedle jak bude časík dám vědět jak chutnalo a jak je mým zvykem přidám i nějaké fotečky;-)

Tak tohle mě láká vyzkoušet, rozmarýn tady na mě kouká z květináče, stehýnka jsou zatím u ledu, tak už jenom dokoupit ten celer a jde se na to.:yes::yes::-p a že se to dělá společně s knedlíkama tak to je super:yes: dávám bodík už teď:-)

Ukládám, moc pěkné;-):yes:

Nějak se mi splašil počítač, nevím, jak se mi to podařilo dvakrát odeslat.:-O:-O

Terezko, chuťově zajímavý recept:-p, už jej mám v oblíbených a určitě někdy vyzkouším.;-)
Líbí se mi dopékání knedlíků s masem.:-)
Recept si zaslouží bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Terezko, chuťově zajímavý recept:-p, už jej mám v oblíbených a určitě někdy vyzkouším.;-)
Líbí se mi dopékání knedlíků s masem.:-)
Recept si zaslouží bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Mirca, s tou omáčkou si starosti nerob, tá je tam len na ochutenie a je veľmi jemná, nedáva jedlu výraznú chuť, kľudne ju môžeš vynechať, a dokoreniť podľa svojej chuti, len ten rozmarín je tam potrebný. Alebo urob, ako radí Laďka. :-D
Laďka, dlho som stopkatému zeleru odolávala, nemám rada varený zeler, len surový, ale potom ma napadlo, že to musí byť iné - stopka - ako hľuza. Tak som vyskúšala a neľutujem. :yes:
Magdalenka, tie stehná nevyberáš, necháš ich v pekáčiku, len do medzier medzi nimi vložíš knedlíky, zakryješ a dodusíš tých 10-15 minút. Vyberáš všetko naraz. Vidím, že som to zle napísala, idem opraviť, ešte, že si na to upozornila. Díky;-)

Magdalenko, Terezka to určitě potvrdí, ano přímo po vybrání stehýnek v té jisté nádobě - tedy, já to tak dělám ;-);-)

Veľmi sympatický receptík! Slivkovú omáčku som videla, ale akosi som nevedela, ako ju použiť. Môžem sa spýtať, či dobre rozumiem - tie knedlíky sa varia v pekáčiku v rúre po vybratí stehien?

Terezko tohle znám, ale s normálním celerem a omáčku si dělám sama. Ten řapíkatý musím vyzkoušet, docela nám zachutnal ;-):-p. Jinak Mirčo - použij klidně propasírované a provařené švestky - já dávám sušené, ale lze i čerstvé. Jen tu směs chvilku podus a okořeň troškou hřebíčku, špetičkou nového koření a přidej kousek celé skořice. Pak můžeš i vmíchat do smetany a zahustit. Je to naprosto skvělá omáčka k jakémukoli masu, nejlépe na drůbeží nebo uzený. Mrknu, jesti tu je recept, když tak přidám :-p:-p:-p:yes:

Tejaja:-)Tak tohle rozmarýnové jídlo musí být super:-p,a ten celer tomu musí dát specifickou chuť;úplně cítím jak to voní a nejradši bych si zamluvila jednu porci pro sebe;-):jen škoda že lidi se stejnými chutěmi bydlí tak daleko od sebe:-(.Myslím že zítřejší oběd už má jasný rozměr;-).Jen bych chtěla zkusit z krůtích stehen:-).Dala by se švestková omáčka nějak nahradit?Třeba něčím naředit povidla,nebo propasírovat zavařené švestky a něčím dochutit?-nevím jak má chutnat a tady u nás neseženu.To víš vesnice;-):-D a do Ústí mi čas sjet nedovolí:-(

Tématické fráze:
prasečí nožky recept, rozmarýnová mast, kureci maso s knedlikem, rozmarýnová mast recept, kuřecí nožičky pečené, prasečí nožky, kořeni rozmarin, pečené prasečí nožičky, rozmarynove knedliky, rozmarýnová omáčka, kuřecí stehna s knedlíkem, pouziti koreni rozmarin, prasečí nožky-recept, maso na rozmarínu, pečené prasečí nožky, pečené kuřecí nožičky, jak uvařit prasečí nohy, rozmarín jako koření jak osetrovat, rozmarín jako koření, prasečí nožicky pečené

Suroviny:
stehno kuřecí, celer řapíkatý, olej, sůl, pepř, rozmarýn, vývar drůbeží, omáčka švestková, mouka hrubá, sůl, sádlo vepřové, prášek do pečiva, voda

Přidat fotografie receptu