Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný a efektně servírovaný pokrm. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 749 kJ /
657 kcal
Bílkoviny17,49 g
Tuky2,47 g
Vláknina48,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy129,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjeme, vyřízneme páteř a odstraníme špičky křídel. Krok 2: Obrátíme a dlaněmi prudce přitiskneme k podložce. Tím zlomíme prsní kost a můžeme kuře naplocho rozprostřít. Krok 3: V kůži mezi stehnem a prsní kostí uděláme dva otvory a protáhneme jimi konečky nohou. Kuře zpevníme špízovými jehlami (viz foto). Krok 4: Kuře potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, osolíme a hustě posypeme kořenící směsí. Krok 5: Ze zbytku másla a koření umícháme marinádu, kterou budeme maso potírat během pečení. Krok 6: Brambory umyjeme, rozkrojíme na poloviny a položíme do suchého pekáče řezem nahoru. Krok 7: Neoloupané cibule a jablka rozčtvrtíme nebo rozpůlíme, česnekovým paličkám uřízneme asi půl centimetru z vrchní části a vše přidáme do pekáče k bramborám. Vše osolíme a posypeme bobkovým listem nebo bylinkami. Krok 8: Kuře položíme na rošt a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pod rošt umístíme pekáč s přílohou, na kterou bude kapat šťáva z masa. Pečeme asi hodinu či hodinu a půl a občas potřeme kuře zbylou marinádou. Krok 9: Kuře s přílohami naservírujeme na jeden tác nebo necháme v pekáči a umístíme doprostřed stolu. Každý se obslouží sám... Upečený česnek si každý strávník sám vymačkává, osolí a potírá si s ním brambory.

TIP: Jak upéct běžným způsobem kuře

Zveřejněno 10. 5. 2009

Poznámka autorky Eliza

Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (92)

:-)<3:yes::yes::-K

Kamila: Tak si to kuře položte do pekáčku na brambory a během pečení obraťte, aby se opeklo i z druhé strany. Tak vám všechna šťáva zůstane v pekáčku a nepřipaluje se.

Fantastické -úžasně sladěné chutě - šťavnaté - kyselá jablíčka! :-)

BYLO TO VYNIKAJICÍ, :yes: ALE: nevím jak klasická trouba, pro horkovzduch určitě v průběhu malinko podlévat, rozhodně nepéct na 200°, pekla jsem na 185° a ještě to bylo moc, spíš na méně a delší dobu, plech bych nechala ze začátku jen na odkapávání a přílohu přidala později! Kdybych nezapomněla na jablka, bylo by to dokonalé :-D VELMI DĚKUJI AUTORCE ZA RECEPT!!! :-)

Super hned to zkusím :-pavomi@seznam.cz

m31m31: Jsem moc ráda:-K.

Eliza: dnes jsme měli k obědu, tento recept je opravdu vynikající - všem doporučuji

Radko, to vypadá na supr stránky, díky za odkaz. Vůbec je neznám, tak mám zase co študovat...;-):-K

Radka Novotna 15. 7. 2011 11:53
Par typu,ktere vam treba pomuzou pri priprave kurete
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...

Kamila::-D:-D:-D vylepšený recept:-))...navaříte a hmyz v domově vykouříte...to bude asi zlepčovák, ne??:-D
každopádně to vypadá retrožravě:-p:yes:

Recept dobrý,akorát tedy není moc vyřešené kapání šťávy na plech, sice šťáva kape na brambory, ale také se připéká a to je pak docela smrádek v celém bytě, takže jsem ho včera udělala,ale za ten smrádek mi to nestojí, pak je vše v troubě zaprskané a musí se vše dobře umýt, nejsem líná to umýt, to ne,ale přijde mi to trochu zbytečné a práce navíc.
Ale bodík dávám:yes:

Dneska jsme delali tento recept na obed...Super,super,super...Pridali jsme jeste rajcata a nebyly by spatne i zampiony,ale to az priste..Diky za skvely recept..:-*

dneska tento recept zkouším, kuřátko je troubě :-) akorát se mi tedy nepodařilo provléknout stehýnka kůží :-( ať jsem se snažila jak jsem chtěla, tak nic :-( no ale myslím, že i tak to bude vynikající :-) Posílám další bodík a recept let do oblíbených :-) :yes::yes::yes:

musím říct, že tenhle recept je naprosto super. Jen to mladý zdokonalil tím, že brambory s jablky ve výpeku rozšťouchal, takže příště dám cibuli bez slupky, myslím,že tím nic nepokazím a možná, tedy určitě, vylepší bramůrky troškou anglické. Ale fakt to bylo výborné:yes::yes::yes:

Děkuji za výborný recept - jen se zaprášilo určitě si zaslouží víc jak jeden bodík :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuře na bramborách s cibulí, pečené kuře recept, kuře na bramborách, kuře, pecene kure, kuře s brambory, pečené kuře recepty, kure s jablky, kuře recepty, pečené kuře s brambory, kure pecene, pečené kuře na bramborách a cibuli, kuře na bramborech, kuře a brambory, kuře se zelím pečené dohromady, kuře s bramborem, recepty kuře, brambory s jablky, brambory recepty, pečené kuře s bramborem

Suroviny:
kuře, cibule, cibule červená, brambory, jablko, česnek, bobkový list, máslo, koření na pečené kuře, sůl

Přidat fotografie receptu