Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 758 kJ /
6 395 kcal
Bílkoviny199,47 g
Tuky240,49 g
Vláknina164,75 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 1,04 g
Sůl2,95 g
Sacharidy775,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, cukru, prášku do pečiva a tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku dáme stranou. Krok 2: Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko. Krok 3: Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být tekutější asi jako na bublaninu. Pokud je třeba, ještě přilijeme mléko. Krok 4: Vylejeme na vymazaný pekáč a rozestřeme. Krok 5: Poklademe borůvkami (i jiné ovoce) a posypeme zbytkem drobenky. Krok 6: Pečeme v silně rozehřáté troubě do růžova (200°C asi 35 min).

Zveřejněno 4. 7. 2009

Poznámka autorky spagetka

Já vím, že podobných hrnkových receptů tu je dost a nejpodobnější je s rybízem od Bibinky, přesto si myslím, že se odlišuje a každý si může vybrat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOpM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOpM

Komentáře (9)

DiabetikIvo:vcelku souhlas, recept byl ale napsán před třemi lety, kdy jsem se s dia dietou teprve seznamovala, dnes už dělám úplně jinak. Mouku dává špaldovou, cukr vynechávám, neb spoléhám na sladkost ovoce A počítat sacharidy, škroby atd už taky umím. Ono to není obecné, je nutno vždy se řídit dle diety, kterou má ten který diabetik. Jinak fruktoza pro diabetiky vhodná je, jen se musí započítat do celkového množství. To mám se souhlasem diabetologa. Recept mohu už s klidným svědomím vlastně celý přepsat ;-), takže přepsáno, jak ho dělám dnes.

DiabetikIvo 3. 1. 2013 23:15
Súhlasím s coudi, tento recept nie je a nikdy nebude pre diabetikov! Mohol by byť pokiaľ by jeho autorka uviedla obsah sacharidov spočítaný podľa jeho obsahu v použitých surovinách, resp. keby aspoň uviedla gramáž použitých surovín, aby si diabetik, ktorý bude chcieť tento recept použiť vedel vypočítať obsah sacharidov podľa gramáže surovín.

Poznať obsah sacharidov v surovinách a jednotlivých potravín je základom diabetickej diety. A to mi vo všetkých tzv. DIA receptoch uvedených na tomto webe chýba.

V receptoch kľudne môže byť použitý aj cukor, pokiaľ autor receptu dokáže spočítať celkový obsah sacharidov v hotovom produkte a napíše to jasne a zreteľne v texte receptu.

Mně pro diabetiky moc vhodný nepřijde :-( Bílou mouku bych nahradila celozrnnou a přidala prášek do pečiva a o vhodnosti sladidla na bázi fruktózy bych taky pochybovala...to, že se v receptu nahradí cukr sladidlem, neznamená, že získáme recept pro diabetiky ;-)

isahu, jo to se stalo špatným znaménkem - čárka za 1 místo lomítka anějak mi to nedocvaklo,proto jsem to opravila;-) :-D

špagi, recept výborný, drobenkové koláče na všechny způsdoby milujeme, jen se musím zastat Jany - měla jsi tam uvedeno 1,4l, ne 1/4l ;-) malinký překlep a jak to mate :-D:-D

Jana M. (neregistrovaný/á) - klidně to jdi vyzkoušet, mám psáno asi 1/4l.mléka, to těsto by mělo být tekutější ;-). Koukám, že mám ten popis nějak roztahaný, zkusím ho upravit. Ale za recept ručím:-!

Trochu mě zarazilo množství mléka,ale asi to bude 1/4 litru,že?No každopádně to jdu vyzkoušet;-)

spagetko - já už bych to neřešila, kolik jich tu je, želatinových je tu také "milion" a vždy mne potěší :-D a ten tvůj je pro diabetiky ;-):yes:

Tématické fráze:
hrnkovy borůvkový koláč s drobenkou, hrnkovy boruvkovy kolac, hrnkový ovocný drobenkový koláč, ovoce pro diabetiky, dia borůvkový koláč, borůvkový koláč pro diabetiky, borůvkový drobenkový koláč, borůvkový koláč hrnkovy, borůvková bublanina s drobenkou, dia rybízový koláč, rybízový koláč dia, drobenkový borůvkový koláč, hrnečkové pečení, borůvkový koláč-hrnkový, hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, borůvkový hrnkový koláč, hrneckovy borůvkový koláč, hrnkový drobenkový koláč, hrnkový táč, rybízový koláč pro diabetiky

Suroviny:
borůvky, mouka špaldová hrubá, sladidlo umělé, tuk hera, vejce, mléko, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu