Začátek roku: Start lepšího života!
14. 1. 2015 Tipy a triky
Začátek roku bývá ve znamení nejrůznějších předsevzetí! Pokud jste si i Vy slíbili, že letos zhubnete, dostanete se do výborné kondice a budete celkově žít mnohem zdravěji, jste na správné adrese – máme pro Vás totiž skvělý tip, jak svých cílů dosáhnete, a to bezbolestně, s radostí a chutí.
Začátek roku bývá ve znamení nejrůznějších předsevzetí! Pokud jste si i Vy slíbili, že letos zhubnete, dostanete se do výborné kondice a budete celkově žít mnohem zdravěji, jste na správné adrese – máme pro Vás totiž skvělý tip, jak svých cílů dosáhnete, a to bezbolestně, s radostí a chutí.
O tom, že v tom nejste sami, svědčí fitness centra a tělocvičny, které jsou tradičně na začátku roku nacpané k prasknutí. I když si dáváte pořádně do těla, nezapomínejte na zdravý a vyvážený jídelníček – to, co jíme, totiž tvoří až 70% úspěchu.
Aby se výsledky Vašeho snažení dostavily co nejdříve a Vy jste z každého stoupnutí na váhu nebo před zrcadlo měli jen a jen radost, vyzkoušejte náš osvědčený trik, který si právem oblíbily již tisíce Čechů. Zapojte do svého jídelníčku Šmakouna – tato drobná změna, kterou ani nepocítíte, Vám přinese viditelné výsledky!
Šmakoun je jedinečný český výrobek, který vzniká tepelnou úpravou čistého vaječného bílku. Tajemství Šmakouna spočívá v jeho unikátních výživových hodnotách – Šmakoun je vynikajícím zdrojem kvalitní, lehce stravitelné a pro zdraví nezbytné bílkoviny, přičemž na rozdíl od jiných zdrojů neobsahuje žádný tuk, cukr, cholesterol, lepek, ani chemické a konzervační látky.
Čeho tedy přidáním Šmakouna do svých jídel skutečně dosáhnete?
- Obohatíte jídlo o cennou bílkovinu, která je mimo jiné nezbytná pro budování svalové hmoty
- Snížíte celkovou energetickou zátěž jídla
- Rapidně snížíte podíl cukrů, tuků a cholesterolu. Šmakoun je navíc bezlepkový!
- Snížíte glykemický index, takže Vás jídlo kvalitně zasytí na výrazně delší dobu
- Pochutnáte si přesně tak, jak jste zvyklí! Jelikož Šmakoun nemění chuť jídel, ani si nevšimnete, že se stavujete mnohem zdravěji.
Další nepopiratelnou výhodou Šmakouna je univerzálnost jeho použití – Šmakounem totiž můžete obohatit všechna slaná i sladká jídla teplé i studené kuchyně. Vyzkoušejte například Přírodní nebo Ochucené plátky Šmakoun, které výrazně odlehčí všechny pokrmy, do kterých je přidáte. Zkrátka však nepřijdete ani v případě, že milujete sladké, a to díky Ochuceným plátkům Meruňka a novým příchutím Brusinka a Švestka nebo výbornému Kakaooříškovému krému Šmakoun, které se stanou skvělou přísadou do všech Vašich oblíbených sladkých jídel a moučníků. Díky jejich lahodné chuti Vám však zajisté zachutnají i jen tak samotné. Vzhledem k jejich složení je navíc můžete bez obav nabídnout třeba i dětem!
Výjimečným výrobkem jsou Štíhlé nudle - Šmakoun v podobě špaget či nudlí. Je to jediná přílohová potravina na bázi bílkovin a nikoli sacharidů a navíc je bezlepková. Štíhlé nudle lze použít nejen "na slano" například v italské kuchyni (alio olio), ale výborné jsou i na sladko - například s jablky a ořechy!
Pokud stojíte na druhé straně barikády a patříte mezi zapřisáhlé masožravce, určitě vyzkoušejte Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun, které přinášejí tradiční a poctivou chuť ve zdravějším a odlehčeném provedení, díky kterému jsou akceptovány dokonce i odborníky na výživu.
Začlenit Šmakouna do každodenního jídelníčku je velmi snadné – inspiraci najdete například ve výborných kuchařkách, které si můžete stáhnout zdarma, u mladých úspěšných blogerek nebo na facebookových stránkách přímo od konzumentů Šmakouna. Zde je malá ochutnávka:
SNÍDANĚ: Kuskus se Šmakounem meruňka, brusinka nebo švestka
SUROVINY:
- Šmakoun meruňka, brusinka nebo švestka
- Kuskus
- Oblíbené ovoce rozkrájené na kostičky
- Sýr cottage
- Neslazené kakao na dochucení
POSTUP: Uvařený kuskus smícháme s kousky Šmakouna a ovocem. Dochutíme sýrem cottage a dozdobíme neslazeným kakaem.
OBĚD: Štíhlé haluše - Štíhlé nudle se zelím (ala halušky)
SUROVINY:
- 2 balení Štíhlých nudlí
- 400 g kysaného zelí
- 500 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 2 jablka
- 1 velká cibule
- 1 hrst sušených rajčat
- 2 lžičky kmínu
- 3 lžíce oleje
- sůl, pepř
POSTUP: Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Rajčata si nakrájíme na menší kousky. Určitě je lepší použít sušená v pytlíčku, nikoliv naložená v oleji. Přidáme k cibuli, zasypeme kmínem a 2 minuty restujeme. Vmícháme scezené zelí, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut. Nyní už jen zbývá oloupat a jemně nastrouhat jablíčka, která nám zelí zahustí a zároveň osladí. Ještě necháme 10 minut dusit a během toho si na 2 lžících oleje krátce orestujeme Štíhlé nudle. Vše dohromady promícháme, dochutíme solí a pepřem, můžeme servírovat.
VEČEŘE: Grilovaný Párek Šmakoun s grilovanou zeleninou
SUROVINY:
- Párek Šmakoun
- Zelenina dle chuti
- Oblíbené koření
- Lžíce kvalitního oleje
POSTUP: Zeleninu pokrájíme, ochutíme kořením, zakapeme olejem a grilujeme společně s Párkem Šmakoun.
Výrobky Šmakoun jsou k dostání po celé České republice – v obchodních sítích Kaufland, Makro a Tesco, v Globusu, Bille, Albertu, v obchodech se zdravou výživou a ve fitness/wellness centrech.
Takže pokud Vás straší vychylující se ručička váhy, nebo Vás lákají staré rifle, které už roky schováváte ve skříni a doufáte, že se „jednou“ do nich dostanete, už nečekejte! Nejlepší chvíle na odstartování změny k lepšímu životu je právě teď!
Přejeme Vám mnoho úspěchů při uskutečňování Vašich cílů!
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Komentáře