Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

SORBET - Ovocná tříšť, zmrzlinky.

Protože máme rádi celá rodina všechno co je dost navinulé tak tenhle sorbet dělám i z rybízu.

Je li takovýto horký den, vkrádá se vzpomínka na Itálii, Španělsko a ostatní jižní přímořské zemně a jejich ovocné ledové tříště s brčkem, kdy pzvolna tají a my dlouhou dobu máme příjemné ochlazování. Když je to u zemí jižních, můžeme to mít i my. U nás, když nastane čas horkých dnů dělám domácí sorbet, zcela prostý smetany, šlehačky a pod. Jak se říká takovou vodovou zmrzku, ale méně ošizenou pouze z vody a trochou chuti. Zcela prostě rozmixuji ovoce, ze kterého chci sorbet tyčovým mixerem s trochou vody. V žádné dřeni nesmí chybět citrón, nebo limetka. Jinak ovoce jaké máme rádi nebo chceme(pomeranč, borůvky, meroňky, meloun, jahody, brusinky apod).Při mixování použijeme pouze citróny, pomeranče a limetky bez slupek. Při mixování ulpí na spodní části kousky slupek z ovoce. Ty vždy vyndaváme.(nejsou v tříšti dobré a zacpávají brčko). Podle potřeby přisladím cukrem , ale i medem. Naliju do plastových nádob s víčkem a dám do mrazáku. /osvědčili se mi nádpby od mraženého krému z Lidlu,Terna, Koufllandu apod.). Během mražení vždy po 2-3 hod. promíchám. Je li tříšť dostatečně zmrzlá, rozkutruju jí kurem s noži a ještě vložím do mrazáku a pak už si můžeme pochutnávat jak lžičkou, nebo v poháru brčkem.(ofotím a předvedu později)
Perfektní recepty na zmrzliny jsou na TOPKÁCH od Cathleena a jiných.
Jinak přeju dobrou chuť a osvěžení. Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek