Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

úzený králík

Králíka udím běžně, je trochu sušší, ale je to lahůdka. Den dopředu potřu česnekem se solí a druhý den udím. První půl hodinu na 90°C a další 2 hodiny na 70°C. :yes:

Dá se někde nutrie koupit? Hned bych si dala, ale už dávno jsem ji nikde ani koutkem očka nezahlédla.

1974andrea:hm to není špatný nápad;-):-p:yes:

spagetkaSpagi, já bych to spíš naložila trochu jako zvěřinu, červené víno a divoké koření, možná kořenovou zeleninu a ten tymián, rozmarýn a cibuli

Rades240:Teda nutrii bych si dala hned, ovšem naposledy jsem ji jedla snad před 15ti roky. Už je tady nikdo nechová:-//

Pokud si pamatuju, nutrie oproti králíku je nasládlá ne? Takže bych udělala nálev - bílé suché víno, nové koření, pepř, kmín, koriandr, tymián, rozmarýn a případně libeček nebo jiné bylinky, šla by i bazalka určitě;-)

Nevite někdo jak naložit nutrii na uzení? Jakým lákem ji třeba zalít a na jak dlouho? Diky za každou odpověd Radek

Králík a nutrie nelze srovnávat z hlediska tučností, vyuzený králík, to je jako chlap a nicoš:-8

Já jsem jedl uzenou nutrii a byla eňo-ňuňo. Takže si myslím, že králík by byl také dobrý, je to podobné, ne?
http://clupmi.blog.cz

Taky si myslím, že uzený králík je suchý, ale ještě jsem to nikdy neochutnala. V klobásách je moc dobrý:-!:-p:yes:

Udit králíka, to snad né, takhle je až dost suchý, natožpak uzený.

Králíka jsme nikdy neudili a asi bych to ani nedělal, podle mě by to bylo strašně suchý. Spíš bych ho přidal do klobásků, ty bych pak ještě doudil, to by byla určitě bašta.:-p:-O

nemá někdo zkušenosti jak se dělá králík v údírně. Děkuji

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek