Konzumní způsob života drancuje naši planetu. Řetězec Tesco apeluje na své zákazníky i zaměstnance, ať zbytečně neplýtva
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Hezkou sluníčkovou sobotu, dcera je dneska v práci, tak…“ tara23, před 56 minutami
„Veronika.Hrozna: vareným zemiakom v jedle je to už jedno,…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Hezký den,dnes česnečka a kuře na houbách.“ Simona Skolakova, před 3 hodinami
21. 10. 2010 11:38
Co se týká zpracování zbytků v kuchyni - vřele doporučuji pořad "Pekelná kuchyně" Gordona Ramsaye - tam je dokonce i jedna z disciplín, kdy jsou soutěžící povinni ze zbytků uvařit během cca 20 minut chutné jídlo. Můžeme zde diskutovat, zda tento pořad je jen "show", kde se G.R. rozčiluje, mluví sprostě ... ale mezi námi, také bych ve "své" kuchyni nezaměstnala "neschopenky" - bohužel v českém pohostinství jich najdeme hodně.
Dále doporučuji pořady kuchaře jménem Hugh Fearnley-Whittingstall - tento človíček má velmi zajímavé názory - ne vždy proveditelné (sám si vše vypěstuje a vykrmí )- ale i on mnohokrát zpracovává zbytky, vytváří z nich velmi zajímavé pokrmy, které určitě nepatří do kategorie "patlal".
Podle mne se šikovná kuchařka právě projeví tak, že umí zkombinovat suroviny, má fantazii - ne tak, že jdu a nakoupím si co potřebuji - toť můj názor.
21. 10. 2010 11:01
vloženo: 21.10.2010 11:43:40
nahlásit smazat
Výbusna, nezlob se, ale Eliz je možná všechno, ale ne domýšlivá, řekla jen svůj názor, zbytečně možná prudce reagovala pak, jenže zas to vyznělo jinak než písla - tvrdím, že písemný projev je fakt něco jinýho nnež ústní, takže bych Eliz ani nikoho až tak neodsuzovala Výbusna, když tak mě vynadej do SZ jo,
Ale myslím, že se tu budem bavit o receptu ne?
Líbí se mi právě schopnost využívat zbytky, dělá to řada lidí tady - pokud si vzpomínám - Bibinka, Mirka, a další a já taky a mám zkušenost, že ze zbytků kolikrát vzniknou mňnamky, že příště to už nejsou zbytky ale plánovaná jídla
Já to zkusím, ale bez cukru a ještě jeden nápad mám, ale to zveřejním, až jestli to bude jedlé
Předchozí 1 … 4 5 6