Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

KUŘE

já se přikláním k ZuZce, mezi kuchaři se počítá cca 1hod./1kg masa, nejprve je lepší přikryté, aby změklo a šlo od kosti, pak odknejrýt a dopéct kůži

jednodušší klasika je jen posolit, poklást trochou másla a péct (max trochu podlít, tak na 1cm);-)

Elino , nevím jestli máš v troubě mřížku. Když peču celé kuře, tak ho osolím a okořením podle chuti, počesnekuji a položím na mřížku. Pod ní dám plech a do něj položím nakrájenou cibuli, česnek, masox a zaliju vše vodou. Potom kuře peču na 250 stupňů zespoda i zezhora zhruba 1 hodinku. Občas kuře potřu výpekem a po půl hodině pečení kuře otočím. Ke konci pečení výpek zahustím jemně moukou a mám křupavoučké kuře i se šťávou.;-) Pokud nemáš mřížku, tak se dá použít napařovák na knedlíky a ten postavíš do plechu. Snad ti to pomůže;-)

Ahojky, většinou peču na 200 stupňů, vrchní a spodní ohřev asi 3/4 hodiny zakryté a pak odkryji a dopékám podle zbarvení kůžičky, cca ještě asi 20-30 minut.

Ahooj...máte zkušenost s tím,jak dlouho péct celé kuře( asi 1,2 kg) v elektrické troubě? a jaký postup pro pečení je nejlepší? Děkuju moc za rady :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek