Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

poraďte mi

Jahodo, jdi na google.cz, je podrobnější - zadej heslo a skoč na obrázky ;-)
jinak visual třeba tady: http://www.akcniceny.cz/detail/jarosovsky-pivni-sy...

Pivní sýr lze zcela určitě nahradit romadurem - http://www.brnovinky.cz/reportaze-o-podnikani/plis...

Honzo, Isu díky Vám.
No chtěla jsem koupit pivní sýr na jeden recept, ale nikde jej u nás nevidím. Vyrábět se mi ho nechce, tak jsem ho chtěla něčím nahradit.
Je zajímavé, že zrovna tady na TOpkách je dost receptů s tímto sýrem, ale když si zadám na seznamu Pivní sýr (aspoň, jak vypadá - ve zboží přímo Pivní sýr mi nevyjede.:-//

Isahu - to asi máte pravdu,ale nebude to "ončo".Možná by to chtělo
hledat déle. Já bych myslel balkán,istambul nebo tak něco,
ale zjemnit a upravit.Co Vy na to ?;-)

Honzo, brala jsem z toho, co bývá k dispozici v obchodech, domácí bz se samozřejmě asi přiblížil více :-) ale pochopila jsem , že Jahoda chce něco podobného v "komerci" :-)

Pro Jahodu- já bych s tím romadůrem zrovna moc nesouhlasil, pivní
sýr byl vždy jiný. Ale na netu je spousta receptů na domácí
přípravu. Já si ho také dělám sám.:-)
Zadejte si do googla pivní nebo domácí pivní sýr a můžete si
výbírat. Rozhodně je to bližší bývalému pivnímu sýru.
http://www.google.cz/#sclient=psy&hl=cs&q=pivn%C3%...

Isu díky, trochu jsem to tipovala, ten naštěstí je k mání:-K

jahodo, myslím, že nejblíž by byl Romadur ;-)

SOS - u nás nekoupím Pivní sýr - čím ho mohu nahradit, nebo čemu se chuťově (nebo vůní...) podobá.
Díky jahoda:-K

Irrenko,prachovnce je laboratorní sklo na uchovávání chemikálií.;-) Jsou to skleničky různých velikostí a hlavně co je na tom důležité,že mají uzávěr se zábrusem.A pokud můžu doporučit,na koření ty tmavé, než čiré.;-) Dají se použít na všeličos a aroma zůstane zachováno,protože ten zábrus ti zaručí,že nevyprchá.:-)Používají se v laboratořích,zdravotnictví,lékárnách.Prostě všude,kde potřebuješ uchovat látky,ke kterým se nic nedostane- vlhkost,plyny..a naopak nic ven.Dnes se dají normálně koupit.Jsou dražší,protože zábrus je vždycky jedinečný k té které skleničce,to platí u těch certifikovaných.:-K

Špagetko, já ti děkuji za odborný výklad, ráda jsem si to prohlédla a s tim měšce máš pravdu, slyšela jsem to přece a to v nějaké pohádce-prachovnice.

Tak ty skleničky znám, dcera když dělala v Jablonci v lékárně tak nějaké přivezla;-)

Bibi - prachovnice je teda byl výraz pro původně měšec pak nádobky, kde se uchovával střelný prach - muselo to být dobře uzavíratelné kvůli vlhkosti- mrkni sem (dnes je to předmět velkého sběratelského zájmu ;-)) http://my.opera.com/ikca/albums/show.dml?id=810653

Mám takových skleniček různých velikostech plno, ještě když jsem pracovala v nemocnici;-) V těch malých mám kořeníčka a té největší mám kávu a ta je stále úžasně voňavá:yes: Ovšem, že se to jmenuje prachovnice, to slovo jsem v životě neslyšela, zařadila bych to jako speciální prachovku:-D Unás se tomu říká "skleničky se zabroušeným špuntem, nebo hrdlem";-)

Myslím, že prachovnice je sklenička se skleněnou zabroušenou zátkou.
http://www.fenixshop.cz/laboratorni-sklo-prachovni...
Já jako kořenky používám vysoké úzké skleničky od oliv, které jsem si nastřádala. Moc mi vyhovují.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek