Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém

Dělám Pařížský krém bez použití šlehačky,je moc dobrý.;-)
1.5 dl mléka,30 g kakaa,120 g cukru - krátce svaříme.Trochu ochladíme(kvůli žloutkům).Pak vmícháme 2 žloutky.Necháme úplně vychladit!!!Kostku (250g) másla vyšleháme a pomalu přiléváme vychladlou směs stejné teploty jako máslo. Vyšleháme v hladký krém.Ze začátku to bude vypadat,že se vše nespojí,ale nenechej se odradit a šlehej dál.:-)

Tanule, vůbec se nemusíš vaření šlehačky bát. Já jsem sem dávala 2 recepty (2 vartianty) na pařížský krém aby si každý mohl vybrat.
http://www.toprecepty.cz/recept/2755-parizske-kost...
http://www.toprecepty.cz/recept/2186-parizske-kost...
A jsou tu i jiné recepty na Pařížský krém

Tanulko, u těchto řezůhttp://www.toprecepty.cz/recept/12229-rezy-s-vajec... má někde dole Isahu popis,jak tu šlehačku uvařit (má tam variantu s led.kaštany,ale může být jen kakao). Někdy zkus a uvidíš, že se podaří a nebudeš se už bát;-):-K
Zuzko, to co píšeš o té rost.šlehačce, je zase pro mne novinka. Ještě se mi to nestalo a používám ji hooodně často.:-K

jahoda moc děkuji,Tvoje varianta mi přijde nejlepší,mám strach z toho vaření té šlehačky že se mi srazí nebo tak něco :-/
Zuzka nemám zatím moc zkušeností se šlehačkou a naposledy se mi srazila takže už se toho bojím :-8

Aha,a teď se dívám, že tady je krém u Pařížských kostek jiný, než na jaký jsem zvyklá já. Takže svařit 2 šlehačky min 33% s 2 tyčinkami Ledových kaštanů, dát do druhého dne vychladit do ledničky a druhý den studené ušlehat. Je fakt parádní. (Šlehačka musí projít varem):yes:

Uvařený krém k Pařížským kostkám je lahůdka, je naprosto snadný a rychlý. Jen si dát pozor na procenta šlehačky. Jinak se musí povést vždycky a je fakt skvělý. U Ramy Cremefine se mi poslední dobou stávalo, že nešla vůbec vylít z kelímku, byla hustá jako zakysaná smetana, takže jsem musela kelímek rozřezávat a dostávat šlehačku z něj stěrkou.:-(

Tanule19,já dělám už jen z rostlinné šlehačky Rama Cremefine na šlehání - dám do ní kakao a ušlehám a mám vystaráno (měla by být v ledničce pěkně vychlazená). Žádné vaření dopředu a drží krásně tvar i do dalších dnů.;-)
kukni na moje recepty, jak vypadá ušlehaná
http://www.toprecepty.cz/recept/12229-rezy-s-vajec...
http://www.toprecepty.cz/recept/13165-mandarinkovo... - tady bez kakaa

Tak jsem se dostala do úzkých,chtěla bych udělat pařížské kostky,ale nevím jak si poradit s krémem,kterou variantu zvolit,našla jsem tady se smetanou,tam mám strach z toho vaření a pak jsem našla z mléka,ale u toho nevím jestli bude chuťově stejný.No a pak si říkám že už se dá koupit pařížská šlehačka,tak přemýšlím kterou variantu si zvolím.Mohl by mi prosím někdo poradit,která volba je lepší?:-K Mockrát děkuji;-):-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek