Rey Koranteng po návratu z dovolené: Gruzínská kuchyně nás nadchla, ale nejlíp stejně vaří moje žena, svěřil se moderátor
Velikonoce
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 2 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 2 hodinami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 3 hodinami
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 4 hodinami
2. 4. 2011 07:21
2. 4. 2011 06:51
2. 4. 2011 06:22
Takže na raňajky v oba veľkonočné dni nesmie chýbať varená údená šunka ( nie pražská a pod ), klobáska, syrek, niekde veľkonočná plnka ( hlavička), údený varený bôčik ( nie všade sa dáva ), vajíčka, mazanec alebo pečený baránok, cviklový šalát s chrenom.
Čo sa podáva na obed a večeru, to už je jedno, každá rodina má svoje zvyklosti, nie je to to isté, ale raňajky sú všade rovnaké. Veriace rodiny najprv idú s košíčkom do kostola posvätiť každú z tých potravín ( po troche ) a až potom zasadnú k raňajkám.
http://www.toprecepty.cz/album.php?id=481
1. 4. 2011 16:34
1. 4. 2011 16:24
K tomu se podává bramborový salát.
A samozřejmě barvíme vajíčka (vařím je obvykle v cibulových slupkách a vyškrabuji nebo i jinak zdobím).
Také bývalo zvykem připravovat jehněčí nebo kůzlečí maso.
1. 4. 2011 16:24
1. 4. 2011 16:12