Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ŽLOUTKOVÝ KRÉM

Všem děkuji. UŽ JE MI TO JASNÉ !! Já jen nevěděl co s těma vejcema. Dělám zatím bez nich.

Jednu dobu byla v prodeji cukrářská Lukana, tak jestli to není ono. Ta už se ale myslím nevyrábí:-O. Já používám na pečení Heru a do krémů zásadně máslo.

Irrenko,já si myslím,že to bude prostě Hera,Smetol a pod....samotný tuk s názvem cukrářský slyším taky poprvé;-)

Musím se se začervenáním přiznat že jsem žloutkový krém ještě nikdy nedělala a teď tady čtu - cukrářský tuk - vůbec neznám, dá se koupit?

Vašku, na Pokecu by to zapadlo, Severinka tam vložila tohle - http://www.toprecepty.cz/recept/15607-venecky-se-z...
já znám a používám tenhle http://www.toprecepty.cz/recept/3935-venecky/

no, teraz neviem najst papierik s tym vanilkovym :-D, ale cokoladovy robim takto:
100g horkej cokolady, 1dl mlieka, 1 vanil. cukor, 3 zltka, 150g cukru, 250g masla cokoladu najlepsie nasekat (nastruhat) do mlieka, dat zohrievat a este nie do horuceho primiesat zltka a cukor, uvarit puding... dalsi postup zhodny s tym prvym

Ahoj, ja robievam iny zltkovy krem, je fantasticky, na zaver ti ho sem pridam

Postupovala by som takto...
do mlieka by som rozmiesala tie zltky, pudingovy prasok a cukor a za staleho miesania (najlepsie v teflonovom hrnci - tak to robim ja) by som z toho uvarila puding. Po uvareni je nutne puding bud chladit v studenej vode, tiez najlepsie za staleho miesania, aby sa nevytvorila koza, alebo pridas trochu tuku a rozotries po povrchu pudingu, vtedy sa tiez nespavi koza, ale chladne to pomalsie.
Dalej postupuje kazdy cukrar inak, ale ja to robim takto:
zmäknute maslo vyslaham do peny. Potom maslo prelozim do misy a dam slahat studeny puding, do ktoreho pridavam postupne vyslahane maslo. Slaham na najvyssom stupni, nikdy sa mi to este nezrazilo... obcas vypnem robot a premiesam varechou, na zaver do slahania pridam rum, alebo inu aromu.

Dělám krém do dortů, věnečků z odpalovaného těsta, rolády , když dám vařit do mléka trochu mouky, pak přidám pudink, a do vychladlého vmíchám máslo a cukrářský tuk. Také rum, cukr, vanilku a kyž chci jinou chuť, tak tresť. NYNÍ JSEM DOSTAL RECEPT na krém se ŽLOUTKY. Jaký je technologický postup. Díky,čekám !!

Obdržený recept: 1/2 l.mléka, 300g cukru, 1 a 1/2 pudink.prášku, 5 žloutků,300g másla+300g cukrářského tuku(mám ho),trochu rumu.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek