Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

uchování listového špenátu

Právě jsem ostříhala náš vypěstovaný špenát, jen ho omyju, nechám oschnout, ani nekrájím,ani neblanžíruju, dávám celé listy do pytlíku a zamrazím.Já si ho pak dávám jen do pařáčku do mikrovlnky,poté trochu osolím,ochutím muškátovým oříškem a jím jen tak;-)Může se dělat i klasicky,zmražené listy lehce rozlámete, ani se předem nemusí krájet;-)

Klara: jáj,to jsem zapomněla...taky ho krájím,nemelu;-)

Špenát robím presne tak, ako rebeka a Svetlana, ale ja nemeliem, stačí, keď nožom dobre na drobno nakrájam a dám zamraziť.;-):-p

...oblanžírovat, zchladit, pomlít na masovém mlýnku, nacpat do krabiček od RAMY a dát do mražáku...;-)

Ivet,já to dělám tak,že špenátové listy oblanžíruju,zchladím ledovou vodou,nechám úplně vystydnout a dám do mikrot.sáčku zamrazit;-)

Na zahradě mi dozrává listový špenát a já přemýšlím, jak ho nejlépe uchovat na zimu. Myslíte, že by se dal třeba lehce podusit a zavařit do skleniček? Děkuji za každou radu:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek