Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes
Jak na spáleniny....
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 56 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 53 minutami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 2 hodinami
13. 6. 2011 18:42
http://www.hemagel.net/hemagel/hemagel.asp
13. 6. 2011 18:27
Já si vždycky pustím na spáleninu studenou vodu z kohoutku.
Zkušenost jedné ženy se spáleninami.....
Před nějakou dobou jsem vařila kukuřičné klasy a píchla jsem vidličkou do vařící vody, abych zjistila jestli je kukuřice hotova.
Minula jsem ale kukuřici a má ruka se ponořila do vařící vody...
Můj kamarád, který je vietnamský veterán, k nám přišel právě v okamžiku kdy jsem skučela bolestí.
Zeptal se jestli někde nemám trochu obyčejné staré mouky...
Vytáhla jsem ze spíže pytlík mouky a on mi do něj strčil popálenou ruku.
Řekl abych ruku v mouce nechala deset minut, což jsem udělala.
Řekl že ve Vietnamu, jeden voják začal hořet a oni, v panice, na něj vysypali pytel mouky, aby uhasili plameny...
Jenomže se jim podařilo nejen uhasit plameny, ale ten chlapík na sobě pak neměl ani jediný puchýř!!!!
Ve zkratce, konec tohoto příběhu - nechala jsem ruku v mouce deset minut, pak jsem ji vytáhla a ruka nebyla červená, nebyl na ní puchýř a já jsem necítila žádnou bolest.
Po této zkušenosti mám v ledničce stále pytlík mouky a kdykoli se popálím,studená mouka je ještě lepší, než mouka v pokojové teplotě.
Od té doby jsem neměla ani jednou puchýř a dokonce ani červenou skvrnu!
Zkus to... Vyzkoušej zázrak! Měj stále v ledničce pytlík mouky a jednou tomu budeš ráda!
Mimochodem, nedávej ruku pod kohoutek s tekoucí studenou vodou, strč na deset minut přímo do mouky.