Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvor

Já zase mám v mrazáku vždy kousek zázvoru pro případnou potřebu.Nalámu na kousky asi cca 5cm a zabalím řádně do mikrotenu či folie.Dám do mrazáku.Když potřebuji,tak ho vyndám, nechám trochu povolit, oloupu a strouhám nebo krájím,jde to dobře i když je ještě zmrzlý.Pokud je čerstvý a krásně lesklý,nemám ho dřevnatý.Měl by být kvalitní,ne nějaká sušinka.;-):-)
S tím olejem to neznám,prima typ.:yes::yes:

Dííík!

magdalenka: Magdi, jednou jsem taky měla nějak více zázvoru, tak jsem ho očistila, nakrájela na tenší kolečka a dala do menší skleničky na závit společně s krupicovým cukrem. Ty kolečka zázvoru jsem tím cukrem při skládání prosypávala, on pak pustil šťávu, vznikl takový sirup a přidávala jsem ho pak do čaje;-)

Přesně tak, oloupeš a napěchuješ celé kusy do sklenice a zaleješ olejem.Dá se pak strouhat (i když klouže;-)), ale nevyschne a drží si aroma.
S mražením nemám moc dobrou zkušenost, byl pak dřevnatý a chuťově nic moc.

Čoki, akože celý zázvor do oleja? Rozumiem tomu tak - že očistím a kúsky dám do pohára, zalejem olejom, zašróbujem a do chladničky?
Rebi, nekúpila som toho kilo, ale nedávno som vyhodila zoschnutý a zabudnutý v chladničke. Rodina ho až tak nemusí, tak by podobný osud stihol aj tie dva kusy čo mám (cca 200 - 250 g). Používam spooradicky do číny a pod.
Ďakujem vám obidvom!

Magdalenko, zázvor nakládám do oleje (celý) a používám jako obvykle.Zázvor se dá i nastrouhat a s trochou oleje napěchovat do skleničky.Vydrží minimálně tři měsíce.Občas do směsi přidávám i stroužek česneku a používám do číny, na nakládání masa apod.
Olej by měl být slunečnicový nebo řepkový, olivový se pro svou vůni nehodí.

magdalenka:ahojky:-K nevím jak moc toho zázvoru máš...co ho zamrazit..nebo z něj udělat kandovaný ďumbier:-8:-?:-D
tady jsem ti něco našla,snad se to bude hodit;-):-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1zvor_%28ko%C5%...

Nedopatrením (krásne slovo!) som kúpila viac zázvoru. Nemáte náhodou skúsenosti s jeho zamrazením? Dá sa ešte normálne potom použiť? Alebo čo s ním, aby nevyschol?
Uvítam vaše rady!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek