Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dělení moučníků do podkategorií

Jj, slané tam je, takže taky souhlas. To kynuté bych asi nechala taky zvlášť, Heli - takže ty myslíš - hlavní kategorie, nebo jak to nazvat druh, tvar moučníku a až po rozkliku druh těsta?

Tiež súhlasím s tým, slané pečivo nedávať do múčnikov.

Slané pečivo, dorty, sladká jídla a cukroví (až se přejmenují stávající Vánoční cukroví) bych nechala mimo Moučníky jako úplně samostatné kategorie jako dosud.

Určitě slané pečivo bych nemíchala do moučníků;-) a kategorie je tam samostatně.

Nechci se zde rozepisovat, jsou tady větší odbornice než jsem já;-)Chci jen říct že se přikláním k názoru Helly:yes:Slané pečivo bych rozhodně byla pro nechat jako samostatnou kategorii.V zásadě ani teď nemám problém najít to co potřebuji, ale změna je život:yes:

Heli, ale dát mezi podkategorie Bábovky, mufiny atd. kynuté moučníky vytvoří přesně ten problém, který nechceš. Kynutou bábovku dát do Bábovek nebo do Kynutých moučníků? Já bych kynuté těsto nechala jako podpodkategorii a už bych neřešila, jestli kyne nebo nekyne, jestli je z kvasnic živých nebo sušených, z kvásku nebo (teď nevím, co to používá myslím Catleen). Prostě pod kynutým těstem si snad každý představí těsto které kyne a to, jestli kyne před vlastní přípravou dvě hodiny nebo kyne až na plechu v troubě bez ztáty času si už snad umí každý přečíst v Postupu přípravy a sám posoudit, jestli chce čekat nebo ne.

No vidíte. Je to lepší rozmotat hned, než aby to admini udělali, a pak předělávali. Trochu nerozumím tomu - stále sílícímu požadavku, aby bylo rozdělení podle tvaru a podle těsta. To jako že by byl seznam Bábovky, Buchy....a pokračovalo to Listové těsto, Křehké... atd.? K čemu by to bylo? Jako že by někdo pekl třeba bábovku a pak přemýšlel, jestli patří do Bábovek nebo do Křehkého těsta? Já se teď neposmívám, opravdu přemýšlím, k čemu by to bylo dobré! Já jsem to opravdu pochopila tak, že bude podkategorie třeba Bábovky a po rozkliknutí si budu moci vybrat, podle druhu těsta jestli Piškotové, Třené ... atd. Už jsem upozorňovala, že zrovna u kynutého těsta je problém, nechci to znovu popisovat. Ten by se dal obejít tím, že mezi podkategoriemi Bábovky, Řezy...atd. by místo názvu Buchty, koláče byly Kynuté moučníky, které by se už dál nedělily na žádný druh těsta, a patřilo by tam všechno, do čeho se dávají kvasnice: buchty, koláče, vánočky atd.
Taky se tu ozývají hlasy, zařadit do moučníků slané pečivo. Já nevím, slané pečivo by mě nenapadlo hledat v moučníkách, ty mám spojené se sladkou chutí. Něco jiného by bylo, kdyby admini vytvořili podkategorie i k dalším kategoriím. Právě na Slané pečivo: chleby, housky, slané koláče ...atd. Nebo pro Sladká jídla: palčinky, ovocné knedlíky...ale to už je o něčem jiném.

Milá děvčata.
Sleduji tuto diskusi, nebudu se rozepisovat. Jak to kluci naprogramují, tak to bude. Nejsem odbornice ani na pečení ani na programování. Souhlasím s Janou Remkovou. Že se nevyjadřuji znamená, že si počkám a pak se naučím pracovat s tím, co bude.
Zdravím a snad se nikoho nedotknu. :-K

spagetka:Špagi,někde se psalo,že jednodušší je typ /bábovka,řezy,mufiny/ a odvozené těsto;-)

maris:Maris a taky Amira - tak si to představuji taky:yes:

Amira: přesně tak bych si to představovala i já:-)

Jana Remkova:Jani, ale tady nejde o neshodu ale o debatu, stejně to musejí udělat admini, jen aby věděli, co kdo si o tom myslí ;-)
Amiro - já myslela že budou jak hlavní těsta, tak i hlavní tvary pečiva, proto jsem myslela třeba vánočky nedávat jako kategorii tvaru ale dát do kynutých....

Amira: tak vidíš? Není pro mne časově možné přečíst si úplně všechno tady, ale z toho, co jsem si přečetla jsem pochopila právě to, co jsi psala včera ty, že pod hlavní kategorií Moučníky budou po rozkliknutí podkategorie bábovky, perníky, mufiny atd. No a jak vidíš, nějak se na tom neschodnete.:-)). Taky nevím, jak je to úplně myšleno. Když budu psát recept na moučník, kliknu na moučníky(zadám kategorii moučníky) a hned se mi objeví ta možnost zařadit ho někam, kam patří? To by bylo fajn.;-)
tejaja, nemám představu žádnou. To, co bylo doteď mi vyhovovalo, ale chápu, že Toprecepty se chtějí vypepšovat. To, že se k tomuto tématu málokdo vyjadřuje beru tak, že si to ostatní později nějak přeberou a naučí se s tím pracovat, ale prozatím tomu nerozumějí. Komentáře zde jsou hodně dlouhé a ne každý je má čas číst.;-)

Tak teď z toho začínám mít hokej já.
Myslela jsem, že pod hlavní kategorií Moučníky budou po rozkliknutí podkategorie bábovky, perníky, mufiny atd. a pod každou touto podkategorií po jejím rozkliknutí ještě podpodkategorie typu těsta - kynuté, třené, křehké atd. Takže si v Moučnících vyberu Bábovky a pod tím ještě, že chci kynutou a vyjedou mi jen a pouze bábovky z kynutého těsta.
Ale z vašich příspěvků vyplývá, že "vánočku dáme pod kynuté těsto". Ale jak, když to nebude samostatná podkategorie ale podpodkategorie u každého "tvaru" moučníku.

tejaja:Teri - celkem s tebou souhlasím, že by prostě kynuté moučníky jakéhokoli druhu byly pod kynutým, určitě by tam měla být kategorie Slané moučníky, Nepečené, Drobné pečivo (nebo moučníky), Dia a bezlepkové, Náplně
Ty koláče, řezy - to bude asi trochu boj, co tam vlastně dát. Ty zákusky by to možná řešily, ale zas by se to mělo nějak vymezit. Tady se samozřejmě taky to slovo používá pro kousek třeba dortu, koláče atd...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek