V bábovce Václava Kopty nechybí ořechy ani poleva: Je tak skvělá, že ji většinou sním celou sám, říká herec a moderátor
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Ahoj, u nás vývar z krůtího krku, vepřové maso, brambor,…“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
„Hezkou sluníčkovou sobotu, dcera je dneska v práci, tak…“ tara23, před 6 hodinami
„Veronika.Hrozna: vareným zemiakom v jedle je to už jedno,…“ magdalenka, před 8 hodinami
20. 7. 2011 06:47
20. 7. 2011 06:23
K tomu vianočnému : u nás sa to neoznačuje ako vianočné, ale jednoducho ako Drobné pečivo, veď ja ho nemusím piecť len na Vianoce, ani to nie je u nás zvykom.
Vianočka - z akého je cesta ? Kysnutého. Takže by som to dala ako podkategóriu kysnutého cesta.
Chápanie koláča je u nás iné ako v u vás. Koláčom sa rozumie včetko, čo je upečené povedala by som podľa "jednoduchšieho" receptu : makový, jablkový, tvarohový...rôzne miešané, a je úplne jedno, na akom plechu. Ak to je niečo plnené, slávnostnejšie, tak je to zákusok, a to, že sú to rezy, sa môže, ale nemusí objaviť v názve, napr. Viedenské rezy, Florida rezy, ale napr. aj Orechový zákusok, a pod. Lenže web je český samozrejme, takže to musíte rozhodnúť vy
Len tak pre zaujímavosť si môžete pozrieť ponuku jednej z cukrární, myslím teraz názvy ( a všetko sú to zákusky ):
http://www.domacacukraren.sk/ponuka/zakusky/2
19. 7. 2011 21:22
Co mi tam ale chybí a neznačila bych do "ostatních" -vánoční cukroví event. tzv. svatební- třeba označit jako drobné cukroví.Jistě je zde více receptů než např. mufin a přimlouvám se o samostatnou kategorii-určitě si zasloužíMyslím,že pro každou z nás je to sváteční pečení
A bude-li kategorií 12 nebo event.15 tak už je jednonaši adminci se s tím jistě dobře poperou
19. 7. 2011 20:40
19. 7. 2011 20:26
19. 7. 2011 19:30
19. 7. 2011 19:03
Pod "krémy, pěny" jsou myšleny náplně nebo "tvarohový krém s jahodama a šlehačkou"? Pokud to první, tak bych asi dala ještě kategorii "dezerty" nebo tak nějak. Pokud to druhé, tak bych zaměnila za "náplně, polevy, posypky atd.".
A podkategorii "kynuté" bych nechala tak jak je, nedělila bych to na kyne, nekyne apod.
19. 7. 2011 19:01
Dia a bezlepkové.
Nepečené a mražené.
Bábovky.
Buchty, koláče
Záviny, štoly, rolády.
Řezy. (Řezy budou asi nejsilněší kategorie, proto bych je rozdělila ještě na:.
Řezy s ovocem.
Perníky.
Mufiny.
Smažené moučníky
Krémy,pěny.
Ostatní.
2. Rozdělení podle druhů těsta:
Piškotové.
Kynuté.
Třené.
Křehké.
Listové.
Ostatní.
Mnozí se v tom asi nebudou orientovat a já taky patřím mezi ně. Ale zatím jsem si zvykla na všechno, tak snad...
19. 7. 2011 18:39
19. 7. 2011 18:21
19. 7. 2011 16:03
K tomu kysnutému : zaradila by som tam všetko, kde sa používa droždie. Tak ako píše špagetka. Viac sa to deliť nedá, bol by chaos. Ostatne, stále je to kysnuté cesto, bez ohľadu na to, kedy kysne.
19. 7. 2011 14:40
Jinak v podstatě bych s tebou souhlasila, s tím, že buchty budou míněny ty naše klasické - ne jako nějaký místní výraz třeba pro řez nebo koláč
19. 7. 2011 13:59
19. 7. 2011 11:09
Na domovské stránce jsou kategorie řazeny podle návštěvnosti a navíc tam přidáváme nové kategorie, aby si jich lidé všimli.
19. 7. 2011 07:03
Heline delenie sa mi pozdáva ako celkom presné, len pod kategóriou "Buchty, koláče" sa myslí čo ? Budú tam buchty = koláče alebo aj buchty = buchty ? Teda myslím ozaj buchty ( v slovenskom ponímaní ). Ak nie, kde budú buchty ? Je ich tu dosť. Dúfam, že som napísala zrozumiteľne...
Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další