Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dělení moučníků do podkategorií

Hella: Helka, ale oni sú usporiadané abecedne, len je tam zároveň aj fotografia. Pod každou fotografiou je názov kategórie a je to podľa abecedy.;-)

A ještě bych měla prosbu k adminům: Nebylo by možné soupis kategorií uspořádat abecedně? Na hlavní stránce je z kategorií jen část a ostatní se zobrazí až při rozkliknutí. Protože dál není jmenný seznam kategorií, je nutné pátrat jen mezi barevnými fotografiemi. Kdyby byly řazeny abecedně, nebylo by to tak složité. Nejdříve jsem si myslela, že jste na tu hlavní stránku umístili nejčastěji vyhledávané kategorie, nebo tak něco, ale asi to tak není, protože asi třeba zrovna Mořské plody jimi nejsou.

Pokud se bude dělit podle tvaru - to teda bude hokej. Klasický příklad (vycházím ze zdejších fotek receptů): Já navrhuji podkategorii Buchty, koláče. Vy navrhujete: Koláče kulaté budou koláče a koláče pečené na obdélníkovém plechu (kterých je zde většina) to už budou řezy? Proč? Ať si to upeče každý jak chce! Já bych navrhovala:

Dia a bezlepkové.
Nepečené a mražené.
Bábovky.
Buchty, koláče
Záviny, štoly, rolády.
Řezy. (Řezy budou asi nejsilněší kategorie, proto bych je rozdělila ještě na:.
Řezy s ovocem.
Perníky.
Mufiny.
Smažené moučníky
Krémy,pěny.
Ostatní.

2. Rozdělení podle druhů těsta:
Piškotové.
Kynuté.
Třené.
Křehké.
Listové.
Ostatní.

Takhle bych to rozdělila za předpokladu, že zůstanou dosavadní kategorie Cukroví, Dorty a Sladká jídla. Pokud ne, muselo by se to tady zohlednit.
Váhala jsem nad tím Řezy s ovocem, jestli by nebylo lepší Ovocné moučníky, ale to je zavádějící, pod tím si představuji akorát tak bublaninu a asi by se tam cpaly i koláče a záviny a byl by v tom zmatek.

Tvar - bábovky, koláče (kulatý tvar), záviny, rolády, řez (tím myslím vše na rovném plechu a s jakoukoli náplní), perníky, buchty (ale tady trochu vidím problém v tom, co kdo považuje za buchtu), dorty,drobné pečivo - nebo cukroví, tam by mohlo být i vánoční nebo velikonoční, pokud by to nebyla samostatná kategorie,

Typ - nepečené, dia, s použitím droždí, listové - u dalších těst považuji za problém hlavně u začínajících kuchařek, co je jaké těsto ....Slané moučníky, Náplně, krémy, pěny, Ostatní

Tvary jako srnčí hřbet nebo ovocný chlebíček by podle mne by měl být zařazen už jen pod těstem (tvarů forem je mooooc)

Určitě mě ostatní doplní a upřesní ;-):yes:

Tak super, už máme dělení moučníků téměř připravené, zkuste prosím teda někdo shrnout, jaké možnosti mají být v dělení moučníků podle tvaru (bábovky, koláče, buchty...) a jaké možnosti podle typu (nepečené, kynuté...) ;-)

Mně ještě napadají diamoučníky a hlavně nepečené moučníky - které by ale nemusely mít podkategorie, těch zas tolik není, jestli to už taky není moc ;-)
Jinak souhlas :yes::yes:

www.toprecepty.cz: adminci naši zlatí:yes:tušila jsem, že ten oříšek rozlousknete;-):yes:díky za Vaši snahu a zájem:-K:-K

Teda pánové, dneska dopoledne jsem o tom přemýšlela, jak by bylo fajn, kdyby se ty podkategorie mohly ještě dělit, ale přišlo mi to až jako hříšná myšlenka. Takhle jste to vyřešili asi nejlépe. Líbí se mi to :yes:. Já už jsem svoje dělení napsala, možná bych jen přidala perníky, jestli už to nebude moc.

Malo by to byť takto prehľadné, tiež sa mi to pozdáva ;-)

Áno, súhlasím. Ešte zatiaľ čo ste spravili, bolo vždy dobré:yes::yes::-)):-))

www.toprecepty.cz:klucí naši, tak to vypadá, že takhle vymyšlený to bude v pohodě a vypadá to, že to bude pěkně přehledný-absolutní souhlas:yes:;-)

www.toprecepty.cz:ano,to zní rozumně..za sebe:ANO:-!:yes:

www.toprecepty.cz:No, myslím, že to by nebylo špatné. V tom bych se snad orientovala;-)

Zdravím,
pročetl jsem Vaše příspěvky a navrhuji toto:
Nachystáme základní dělení podle typu moučníku - roláda, koláč, bábovka atd. a podkategorie podle typu nebo těsta - kynuté, linecké, nepečené atd.
Takže ve výsledku bude každý moučník v základní kategorii například bábovky a v jedné podkategorii například kynuté.
Souhlasíte? Pokud ano, zbývá domyslet konkrétní dělení kategorií a podkategorií moučníků ;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek