9 tipů na slané dobroty z listového těsta: Upečte si pizza šneky, závin i party válečky!
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Ahoj, u nás vývar z krůtího krku, vepřové maso, brambor,…“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
„Hezkou sluníčkovou sobotu, dcera je dneska v práci, tak…“ tara23, před 6 hodinami
„Veronika.Hrozna: vareným zemiakom v jedle je to už jedno,…“ magdalenka, před 8 hodinami
19. 7. 2011 06:53
18. 7. 2011 22:38
18. 7. 2011 18:01
Dia a bezlepkové.
Nepečené a mražené.
Bábovky.
Buchty, koláče
Záviny, štoly, rolády.
Řezy. (Řezy budou asi nejsilněší kategorie, proto bych je rozdělila ještě na:.
Řezy s ovocem.
Perníky.
Mufiny.
Smažené moučníky
Krémy,pěny.
Ostatní.
2. Rozdělení podle druhů těsta:
Piškotové.
Kynuté.
Třené.
Křehké.
Listové.
Ostatní.
Takhle bych to rozdělila za předpokladu, že zůstanou dosavadní kategorie Cukroví, Dorty a Sladká jídla. Pokud ne, muselo by se to tady zohlednit.
Váhala jsem nad tím Řezy s ovocem, jestli by nebylo lepší Ovocné moučníky, ale to je zavádějící, pod tím si představuji akorát tak bublaninu a asi by se tam cpaly i koláče a záviny a byl by v tom zmatek.
18. 7. 2011 13:52
Typ - nepečené, dia, s použitím droždí, listové - u dalších těst považuji za problém hlavně u začínajících kuchařek, co je jaké těsto ....Slané moučníky, Náplně, krémy, pěny, Ostatní
Tvary jako srnčí hřbet nebo ovocný chlebíček by podle mne by měl být zařazen už jen pod těstem (tvarů forem je mooooc)
Určitě mě ostatní doplní a upřesní
18. 7. 2011 12:21
18. 7. 2011 08:48
Jinak souhlas
17. 7. 2011 22:16
17. 7. 2011 21:27
17. 7. 2011 15:46
17. 7. 2011 14:48
17. 7. 2011 13:37
17. 7. 2011 13:25
17. 7. 2011 13:22
17. 7. 2011 13:02
17. 7. 2011 10:55
pročetl jsem Vaše příspěvky a navrhuji toto:
Nachystáme základní dělení podle typu moučníku - roláda, koláč, bábovka atd. a podkategorie podle typu nebo těsta - kynuté, linecké, nepečené atd.
Takže ve výsledku bude každý moučník v základní kategorii například bábovky a v jedné podkategorii například kynuté.
Souhlasíte? Pokud ano, zbývá domyslet konkrétní dělení kategorií a podkategorií moučníků
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 17 Další