Štrúdly, řezy, rohlíčky… Připravte si sladké dobroty z českých jablek!
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 36 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 30 minutami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 2 hodinami
17. 7. 2011 08:12
Asi nejlepší by bylo, kdyby každý sám na chvíli zapomněl na svoje zkušenosti a sám si představil, že chce nějaký moučník najít. Co vás v první chvíli napadne: hledat druh moučníku nebo druh těsta?
16. 7. 2011 21:43
16. 7. 2011 13:22
16. 7. 2011 13:07
Nebylo by marné udělat tzv. dva formuláře rozdělení /těsta-druhy/ a kdo bude chtít aktivně ať se vyjádří k určitému typu.Osobně zastávám názor (od Helly) spíš vyhovět méně zkušeným-podle druhů.Bude také jednodušší - výhledově- při vkládání receptů pro mladší autorky.Naši adminci jsou šikovní, jistě i tento oříšek nějak rozlousknou
Pečení považuji trochu za kumšt.Ze zkušenosti vím, když jsem vyměnila sporák plynový za elektrický, jak jsem sháněla informace o nastavení trouby pro různé těsto atd.,aby výsledek nešel do koše.A první 2-3 pečení nakukovala do trouby jak na TV
16. 7. 2011 12:17
16. 7. 2011 12:05
16. 7. 2011 11:51
16. 7. 2011 10:05
15. 7. 2011 21:56
15. 7. 2011 10:39
Já jsem si prohlédla dělení do podkategorií v knižních kuchařkách i na různých webech a porovnala s tím, co by mi vyhovovalo. Když chci něco upéct, tak vždycky alespoň rámcově vím základní údaje: 1. jaké mám suroviny, 2. kolik mám na to času, 3. k jakému účelu to peču. Něco jiného upeču ke snídani a něco jiného na oslavu, nebo když vím, že chci nějaké řezy, tak nerozlišuju, zda budou z piškotu nebo z třeného těsta. Tím nevylučuju to, že mě něco tady zaujme, udělám si čas a nakoupím suroviny, ale o tom teď tady nediskutujeme.
To, že některé tištěné kuchařky jsou děleny dle druhů těsta (v dnešní době už je jich velmi málo) tak to mi připadá, že je to pozůstatek z doby, kdy fungovaly jako "učebnice vaření". Byla to sice dobrá věc - nic jiného ani neexistovalo, ale nevím, zda se tím řídit i tady za účelem někoho zdokonalovat.
A navíc zcela jistě k tomu musí zaujmout postoj admini. Je jasné, že čím podrobnější dělení, tím pro uživatele lepší. Né už tak pro ty, co budou recepty vkládat a zcela jistě né pro ty dobré duše, které to po nás budou opravovat!
14. 7. 2011 22:18
Ono by se to mělo asi stejně podkategorizovat.Uvedu příklad:
varianta A - druh těsta : piškot - řezy
- bábovky
- kynutý - řezy
- bábovky
- listový - řezy
záviny
varianta B - typ moučníku: řezy - kynuté
- piškotové
bábovky - kynuté
- piškotové
záviny - kynuté
- piškotové atd.
Ať to bude jak chce,jde především o nejjednodušší vyhledávání .
Já si stejně myslím,že by se ti,kdo neznají základy pečení moučníků , měli učit od zkušených,od těch kdo je znají.Obrácený postoj ,,podřídit" se těm ,kdo neznají druhy těst(to tím nechci říci, že je to něco degradujícího či špatného,nejsou samy a nebyl jsme nikdo lepší),je cesta ne příliš šťastná.Ono zase rozlišit druhy těst, neni nic složitého,chce to jen trochu zkušeností.To ještě dělení jestli kynuté v míse či zadělání droždí přímo do těsta či kynutí v troubě je ve výsledku jedno.To už bych asi nedělila(hůř by se zase zařazovalo při vkládání receptu),ale pokud by to šlo technicky,ještě trochu víc rozšířit,o to by to bylo lepší vyhledávání.
V každém případě je každý názor přínosný,děláme to pro sebe a pro tyto stránky.
14. 7. 2011 21:22
14. 7. 2011 20:32
A určitě dojde k dohadům o názvech moučníků podle tvaru, to je jasné, záleží prostě na jazyku a pojmenování v té určité rodině -ale k tomu dojde, ať se zvolí jakákoli varianta . nikdy nebude 100% spokojenost. Takže spíš ještě vymýšlet varianty.
Nadja - taky bych řekla u těch kynutých, nějak vyznačit, zda kyne, nekyne apod. - tam je těch možností taky dost
12. 7. 2011 22:15
12. 7. 2011 22:14
Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 17 Další