Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dělení moučníků do podkategorií

Já myslela, že se bude předělávat celá ta kategorie moučníků, proto jsem zahrnula i slané ;-):-O

Také souhlasím...Nakonec slané pečivo má samostatnou kategorii, takže z listového by tam bylo už jen sladké.:-)

v podstatě souhlasím se špagetkou,ale vůbec bych tam nedávala slané...jen sladké

Teď si to po sobě čtu - no jo - např. ale z listového těsta jsou i slané moučníky, takže by to chtělo asi zjednodušit....:-O, nebo listové sladké, slané? To se mi nezdá

Helli, já na to také koukala, jen teď o víkendu asi nemá moc lidí čas;-). Něco jsem si napsala, v podstatě se shodujeme, ale určitě bych přidala slané moučníky a nepečené. Máš tam 2x řezy, to mi nepřijde moc praktické.
Já tedy takto -

slané moučníky,
nepečené moučníky,
Dia moučníky
Kynuté moučníky (tam by prostě bylo zahrnuto vše z droždím)
Listové těsto (záviny, štrudly z tohoto těsta)
Křehké, linecké
Piškotové těsto
Drobné čajové pečivo
Je otázka, jestli tedy dělit i na bábovky, štoly, rolády, řezy prostě tvar pečiva - aby toho nebylo moc - i když špatné to není,ale jestli toho nebude moc ...
Snad se vyjádří i ostatní ;-)

Tak koukám, že se do těch kategorií nikomu moc nechce. Tak ať je o čem diskutovat, navrhuji toto rozdělní moučníků na podkategorie:
Dia.
Nepečené, mražené.
Bábovky.
Rolády, záviny, štoly.
Smažené.
Kynuté.
Řezy na plech.
Řezy na plech s ovocem, bublaniny.
Mufiny.
Náplně, krémy, pěny.
Ostatní.

Koukám, že pomocnic je dost:-D. taky pomůžu pokud budu rozumět;-)

www.toprecepty.cz:a to víte,kluci šikovní,že se to podaří:yes::yes:
když se chce,všechno jde:-):-K

Obávám se, že kdybychom navrhli podkategorie moučníků my, dopadlo by to jako se surovinami na titulní stránce, kdy to bylo celé popletené :-8. Já ani Radek se ve vaření a v receptech zdaleka tak nevyznáme, jako Vy - zkušené kuchařky. Tak my nachystáme nějaké jednoduché rozdělení moučníků do podkategorií a Vy nám prosím zkuste než to nachystáme navrhnout právě ty podkategorie. Bude super, když se nějak vzájemně poradíte, domluvíte a pošlete nám konečný návrh podkategorií moučníků ;-) To by byla super souhra, my budeme vymýšlet a programovat a Vy nám pomůžete s tím, co se týká vaření :-)) Jsem zvědavý, jesli se to podaří ;-)

Hella:to máš pravdu,jsou běžné koláče,buchty atd. a řezy tzv. sváteční.Jenže jde taky o chápání významu- u nás koláč-bylo myšleno jako kulatý/jakýkoliv/.Buchta-byly různé běžné táče,bublaniny atd.krájené.Řezy-bylo už vždy tzv.lepší. Snad nám adminci dají nějakou nabídku na dělení a pak se probere.Ono je jedno, zda koláč je kynutý-nekynutý- je to koláč;-) ale spíš zdržuje hledání v tom množstvím /hned je roláda, cukroví,řezy,bábovky:-// jak jdou podle abecedy/.A teď se dopracovat k "hledanému":-DOsobně bych spíš navrhla druhy moučníků /myslím,že je lepší dělení/ než druh těsta.Bude to rozhodně rychlejší:yes:taky jsem ochotná pomoci.

Hella:ano,souhlasím s Helou..né všechny koláče jsou kynuté..je třeba to uvážit

Super,ráda pomohu.:yes::yes:

Třídění do podkategorii bude bezva,ráda s tím pomůžu. Velmi ale bude záležet na tom, jaké podkategorie vytvoříte. Tak, jak jste to jen namátkou popsali (buchty, koláče atd...) už naznačuje problémy. Asi by se tu mělo podiskutovat, jaké kategorie vytvořit. Např. místo Buchty, Koláče třeba: Kynuté pečivo. Záleží na vás, kolik prostoru tomu chcete dát. Pokud málo, pak souhrnný název Kynuté pečivo, pokud hodně, pak rozebrat na Buchty, Koláče. Ne všechny buchty nebo koláče musejí být kynuté atd. Napište, co si o tom myslíte vy ostatní!

Tento návrh-nápad se mi moc líbí a pokud budu vědět,ráda pomůžu i já:-)

Pokud tomu budu rozumět, pomohu velice ráda klucí:yes: Jinak je to velice dobrý nápad a usnadní to hledání:yes:

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek