Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uskladnění česneku

Já skladuji česnek podobně jako Dooga, mám ho ve váze jako dekoraci a když potřebuji, tak jednu paličku odstraním. A když ji nepoužiji celou, tak jednotlivé oloupané stroužky dám do malé skleničky s olivovým olejem a šupsnu to do lednice.:yes::yes:

jahoda:Já dávám česnek taky do mrazáku a jsem s ním spokojená.Zrovna tak jak píšeš Ty.

Česnek se má uchovávat hlavně v suché a větrané místnosti (takže žádný vlhký sklep).
Já dávám část oloupaného česneku i do mražáku. Je po rozmražení jak čerstvý a krásně voní. A také dobře projde mačkačem na česnek.
Děláte to taky tak někdo?

Tak to je velmi zajímavé.:-O:-O:-O Vyzkouším.:-) Ten stonek asi zabraňuje usychání:-/

Dooga:já mám česnek na lince ve starodávném, skleněném, suchém a větším hrnečku, ovšem bez stopek, je taky stále pěknej:yes: Ale ten dobrej nápad se pokusím realizovat, seženu-li s dlouhými stopkami:yes:

Jak říkám - mám ho na lince nad sporákem. Takže když se vaří, peče, je tam teplota dost vysoká. A kousek vedle je střešní okno. Při větrání zase jde zima - takže taky žádná stabilní teplota.;-)

Babička i naši takto skladovali také, ale v baráku - jenže v paneláku? tam je dost nestabilní teplota ....
Ale nahlodal jsi mě, vyrazím na trh, tam náš česnek je a zkusím oprášit;-);-);-)

Koukněte na fotky? Jak se vám líbí jako dekorace česnek ve váze na kuchyňské lince? Někomu možná ano, někomu ne. Ale není to jen dekorace. Je to nejúžasnější způsob uchování česneku. Vyzkoušel jsem to na "vlastní kůži". Je trochu problém sehnat český česnek na stonce (nebo jak nazvat stvol od květu).A to co nejčerstvější. Hned po příchodu domů ho dáme do jakékoliv nádoby BEZ VODY !!! A dáme kam se nám hodí. Já ho mám na kuchyňské lince téměř nad sporákem. A teď to nejdůležitější. Česnek nezplesniví, nezcvkne se, ani "nevyšeptá". Nevím, jak je to možné, ale funguje to. A je stále poruce.
Teď 25.7. 2011 jsem z vázičky dobral poslední česnek který jsem tam dal v srpnu 2010 !!!:-O A byl jako čerstvý.
Pokud nevěříte, zkuste třeba jen jednu, dvě palice. Budete překvapeni.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek