Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak rychle ohřát maso, které zbylo?

Maso se dá ohřívat i nad párou, jako knedlíky. Někdy, když nebyly mikrovlnky, tak můj manžel si ohříval maso tak, že do kastrolu nalil vodu a kastrol zakryl pokličkou. Ale pokličku na kastrol položil obráceně - dnem vzhůru. A do pokličky položil maso a vše pak zakryl menší pokličkou. :yes:
Nebo maso dal do menšího kastrolku, který pak vložil do většího kastrolu s vodou a vše zakryl pokličkou.:yes: Takhle ohříval i bramborovou kaši a zejména párky a klobásky. Nemá rád párky ohřívané - vymáchané ve vodě.:-))

...chevy, taky už neohřívám knedlíky jinak, s masem jsem to nezkoušela, ale já buď naleju a vyleju do pytlíku vodu (prostě ať je uvnitř mokrý, nebo dám knedlíky na talířek a přikryju NAMOČENOU mikroténovou fólií (když nemám fólii, tak prostě rozříznu mikroténový sáček...a myslím si, že je to bezva nápad i na to maso...určitě vyzkouším...

martina 72: Ukecalas mě, vyzkouším ;-):-D:yes:

spagetka: Právě proto to dává do teho pytlíku:-D Knedlíky v tom mám vyzkoušený a jsou nádherně napařený. Zapnu naplno a koukám až se pytlík nafoukne a je to. Ale jak i ona píše, pozor na tu páru, jednou jsem se opařila, jak to vylítlo ven.:-K

martina 72: Marti, to máš pravdu, ale nemilujem vyschlá, okoralá jídla, takže klidně tomu dám 3-4 minutky. Ale vyzkouším ;-);-), neb nic se nemá zavrhovat předem :-D:yes:

Špagi, to ju, ale chevy píše, že za minutku má hotovo. Myslím, že na rozmrazování to za minutku nebude, zvlášť, když to vytáhneš z lednice. V tom pytlíku se to vlastně napaří, jak ty knedlíky, který tak ohřívám taky:-K
Zkusím to tak udělat, pytlíků mám doma dost.;-)

Na ohřívání jakéhokoli jídla používám funkci na rozmrazování, odhadnu váhu porce a zapnu. Jídlo a zejména maso není vysušené, ani se nijak v MW prudce nechová, jako když bych zvolila funkci vaření.;-)

Určitě to mnohé z vás znají, tak mi snad prominou tuto prostinkou radu. Je to velice jednoduché a hlavně rychlé. Určitě se vám stalo, že jste upekli kuře, či pečeni a maso zbylo a jak ho ohřát. V mikrovlnné troubě jen na talířku, zakryté poklopem? Maso rádo vybuchuje a přinejmenším umývat stále poklop. Šla jsem na to, jak na knedlíky. Strčila do mikrotenového sáčku, zavázala, maso ať si bouchá zvesela. Za minutku hotovo, sáček rozříznu a všude čisto. Jenom pozor při otvírání, neopařit se horkou párou.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek