Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prosím poraďte mi, JAK ZAHUSTIT TVAROH

U nás v Albertu ale mají několik druhů tvarohu, takže si vyberu podle potřeby a nemusím nic zahušťovat. Je ovšem pravda, že takový ten hrudkovity a pak velmi hustý jsou obvykle pryč v den nebo další den po dovozu do prodejny ;-);-)
Ale ten nápad Helly si ukládám, nikdy jeden neví :yes:

Poznám ten problém z Čiech....u nás ho nemám, pretože kúpim taký tvaroh, aký potrebujem - na halušky hrudkovitý, na pomazánky, jemný, na koláče koláčový, primerane hustý, ktorý netreba zahusťovať. V Prahe som ten problém mala tiež, ale zahustili sme Zlatým klasom, raz aj pudingom. Len nebolo to ono ako keď doma kúpim taký tvaroh ako treba a nič nemusím zahusťovať.

Pokud tvaroh potřebuješ nejen zahustit, ale i nastavit, protože je ho málo, použij tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/4732-napln-do-kola...

Merylas:díky za typ na Olé,ten používám na "hrk hrk"krém,je moc dobrý:yes:jinak,já kupuji tvaroh z farmy,plnotučný,ten nepotřebuje zahustiti vůbec,je výborný:yes:

Radka: Někdy dávám do tvarohu trošku dětské krupičky, ale opravdu trošku a to jen z toho důvodu, že ho mám řidší. Většinou používám na zahuštění tento pudink
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Přidám trochu do tvarohu, šlehám a tvaroh se hned zahustí. Možná by se mohlo toho pudinku přidat více a taky trochu mléka, když potřebujeme více nádivky a máme toho tvarohu málo.
Kdysi jsem taky dávala normální pudinkový prášek, jak píše Rebi. Ale teď jsem spokojenější s tím Olé.;-)

Radka:no,já dávám pudinkový prášek nebo zkus Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetkera;-)

Dobrý den, potrebovala bych poradit, jak zahustit tvaroh, když ho mám málo. Četla jsem o vanilkovém pudinku i varených bramborách, ale jednou jsem mela výbornou buchtu a tvaroh se mi zdál nadstavený snad krupicí anebo škrobem..opravdu nevím, prosím poraďte mi;-(

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek