Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ČESNEK

Tak jsem narychlo přidala recept http://www.toprecepty.cz/recept/22948-pikantni-ces...na zpracování česneku. Pokud chcete uchovat česnek na běžné použití, tak mám velmi dobré zkušenosti s http://www.toprecepty.cz/recept/2318-cesnekova-pas..., jen dávám 150 g soli. Pasta vydrží několik let.

jahoda: Jahůdko, máš pravdu, tam je spousta skvělých nápadů, to jsem nevěděla. Ještě se tu moc nevyznám, ale tohle byla bezva rada. :-)
A ten mrazák je taky super nápad - zkusím to, díky.:yes::yes::yes:

sofie1973:
Já dávám loupaný celý česnek do krabiček a do mražáku. Před použitím dám na chviličku do mikrovlnky (nebo do horké vody) a jde nádherně protlačit lisem na česnek. Je jak čerstvý.
K loupání Ti vkládám Tipy a triky od Helly - pokud to neznáš, manžel to určitě ocení;-)
autor: Hella změněno: 03. 09. 2011 09:41:43
Loupání česneku.
Abyste si práci při loupání česneku usnadnili, dejte stroužky na chvíli do vařící vody. Potom už půjdou slupky dolů jedním pohybem.

Sofinko,je tam:-8:-D

senky: ale ty jsi šikulka:-)):-)):-)) děkuji, počkám si.;-)

sofie1973:Ahojky, právě se chystám přidat recept na nakládaný česnek do nových receptů,vydrž,jo?:-K:-))

Prosím, poraďte mi. Nemám ráda loupání česneku, je možné si ho naloupat do zásoby a nějak uskladnit (třeba do oleje nebo jen tak do skleničky do lednice - vydrží? (manžel mi slíbil, že mi ho klidně naloupe kilo, tak toho chci využít). Nic jsem tu nenašla, možná jsem jen špatně hledala... Předem děkuji moooooooooc

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek