Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

poradte mi

jahoda:díky za rady,vyzkouším,ale až někdy jindy.dám vědět.Prof.

isindy: jo, to máš pravdu, já už se i napálila a uvařila mírně:-8 prošlý a také neztuhl;-(
Ono se to časem vychytá, ale i mě se stane, že jednou udělám oblíbený recept v pohodě a jednou se pokazí, co se dá:-)
prof.lub: Zkoušej, vař a peč dál:-K, bude líp

prof.lub: dobrý den, jsem autorka receptu, řezy jsem dělala a problém opravdu nebyl...a když se podíváte do komentářů, tak ani ostatní neměli tento problém s neztuhnutím krému. Opravdu nevím, v čem byla chyba....:-(

ještě čtu komentář jahody...s tou hustotou uvařeného pudinku... už se mi stalo, že i při vaření klasického pudinku, který se dává na 500ml mléka...tak po uvaření a vychladnutí neztuhl, rozhodně se nedal vyklopit jako bábovička, na jaké si pamatuji z dětství...možná "špatná" značka, možná menší obsah prášku (i vanilkový cukr nebo kypřík jsem už objevila v různých gramážích)...opravdu je potřeba, aby dobře "proplkal" - uvařil se a byl pevný po vychladnutí.

prof.lub: no, já mám zkušenost asi takovou:
Zásadně vařím pudink od Dr.Oetkera a na 400ml jeden pudink se mi zdá moc mléka (na 500ml dávám 2 pudinky). Takže bych ubrala - na 250ml jeden pudink, tady je důležité, aby pudink byl už při vaření hodně tuhý (musí se proto důkladně míchat už při tuhnutí...).
Máslo - u krémů raději používám klasické (dražší) máslo, s menším obsahem mléka (nevím, jaké se u Vás prodávají, dříve se nazývalo Stolní máslo), je totiž také tvrdé, proto ho musíte z ledničky dát včas povolit.
No a potom jen vyšlehám máslo s cukrem a postupně zcela vychládlý pudink a dílo se musí podařit.;-)
Snad poradí i autorka, nevzdávejte to.
Jsou ale i krémy - místo pudinku bešamel (mléko s máslem rozehřát a opatrně přimíchat mouku a míchat a míchat, až je bešamel hladký (je hodně tuhý, tak se toho neleknout) a potom nechat za občasného míchání vychládnout a dále k máslu přišlehat stejně jako pudink.
Tento krém je vhodný v létě, protože déle vydrží, než krém s pudinkem.
Ale strukturou a chuťově je také trochu jiný, ale dobrý a vděčný.

http://www.toprecepty.cz/recept/18948-rezy-cerna-r...



prof.lub: udělala jsem to rozklikávací, snad někdo pomůže, já jsem to nedělala.

www.toprecepty.cz/recept/18948-rezy-cerna-ruze/
z tohoto jsem si vzal pouze ten krém,buchta se vydařila.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek