Štrúdly, řezy, rohlíčky… Připravte si sladké dobroty z českých jablek!
poradte mi
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 36 minutami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 30 minutami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 2 hodinami
29. 9. 2011 15:54
27. 9. 2011 20:03
Ono se to časem vychytá, ale i mě se stane, že jednou udělám oblíbený recept v pohodě a jednou se pokazí, co se dá
prof.lub: Zkoušej, vař a peč dál, bude líp
27. 9. 2011 19:48
ještě čtu komentář jahody...s tou hustotou uvařeného pudinku... už se mi stalo, že i při vaření klasického pudinku, který se dává na 500ml mléka...tak po uvaření a vychladnutí neztuhl, rozhodně se nedal vyklopit jako bábovička, na jaké si pamatuji z dětství...možná "špatná" značka, možná menší obsah prášku (i vanilkový cukr nebo kypřík jsem už objevila v různých gramážích)...opravdu je potřeba, aby dobře "proplkal" - uvařil se a byl pevný po vychladnutí.
27. 9. 2011 19:30
Zásadně vařím pudink od Dr.Oetkera a na 400ml jeden pudink se mi zdá moc mléka (na 500ml dávám 2 pudinky). Takže bych ubrala - na 250ml jeden pudink, tady je důležité, aby pudink byl už při vaření hodně tuhý (musí se proto důkladně míchat už při tuhnutí...).
Máslo - u krémů raději používám klasické (dražší) máslo, s menším obsahem mléka (nevím, jaké se u Vás prodávají, dříve se nazývalo Stolní máslo), je totiž také tvrdé, proto ho musíte z ledničky dát včas povolit.
No a potom jen vyšlehám máslo s cukrem a postupně zcela vychládlý pudink a dílo se musí podařit.
Snad poradí i autorka, nevzdávejte to.
Jsou ale i krémy - místo pudinku bešamel (mléko s máslem rozehřát a opatrně přimíchat mouku a míchat a míchat, až je bešamel hladký (je hodně tuhý, tak se toho neleknout) a potom nechat za občasného míchání vychládnout a dále k máslu přišlehat stejně jako pudink.
Tento krém je vhodný v létě, protože déle vydrží, než krém s pudinkem.
Ale strukturou a chuťově je také trochu jiný, ale dobrý a vděčný.
27. 9. 2011 19:20
prof.lub: udělala jsem to rozklikávací, snad někdo pomůže, já jsem to nedělala.
27. 9. 2011 18:10
z tohoto jsem si vzal pouze ten krém,buchta se vydařila.