Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

KREMŠNYT

Vašíku, ať nemusíš péct těsto, tak vyzkoušej dát krém mezi dvě dortové oplatky, zatížit a po rozležení můžeš část namočit v čokoládě.:-p

Václave, jsem ráda, že jsi našel náplň do svého Krémšmitu. Já osobně bych se spíš přikláněla k tomu receptu kde je pudink + ušlehané bílky. Pokud ty bílky budeš šlehat nad párou, můžeš si ušetřit práci. V cukrárnách "vaří" sníh tak, jak píšu http://www.toprecepty.cz/recept/3738-citronove-rez...- pouze cukrovým rozvarem (bez toho citronu).

Tak vám všem moc děkuju. Jistě využiju všechny rady. Ale jediný recept je TÉMĚŘ stejný jako u nás prodávaný v "Kremšmitech" a to je tak jednoduchý až to bolí. Jsou to pouze bílky s práškovým a vanilkovým cukrem vyšlehaných nad párou a nandaný mezi dvě lísková těsta. Už vyzkoušeno a okamžitě snězeno. Zatím ne moc na vystavování. Ale jiste urychleně zopakuji, ofotím a zveřejním na TOP.

Vašíku, jak jsi to popisoval, tak si myslím, že by to mohl být :-p sníh jako do kremrolí mezi dvěma pláty upečeného listového těsta:
http://www.toprecepty.cz/recept/18577-kremrole-+-v...
;-) http://www.toprecepty.cz/recept/23239-maslove-krem...
:-O nebo Krémeše:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11878
:-8:-O Ale vyhledávač mi nabídl žloutkové řezy, např:
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/labuznik/kucharka...

Vaclav Fronek: nevím, jestli ti to pomůže;-) http://www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/kremy....

Vaclav Fronek:Vašku dej si do vyhledávače žloutkové řezy. Do kremšnytu se dává žloutkový krém. Nedávno jsme s maminou vzpomínaly jak je pekla babička.Na spodní díl upekla pruhy a aby se vrchní díl při řezání nerozpadal, tak se řezalo na dílky a přilepilo na krém, potřelo rybízovou marmoškou a polilo citronovou polevou.Pak se prokrojil jen krém se spodním dílem který už zvláčněl.

Moc prosím o radu jak vyrobit u nás v Č.Budějovicích a okolí nazvaný / Kremšnyt, Krenšmit, Bílková pěna, apod./ Dříve stávala taková kostka ,vespod lískové těsto, navrch lískové těsto a mezi nimi asi bílkový velmi sladký krém a tyto kousky odděleny papírem.Výška krému byla asi 80 mm. Stával jeden obrovský kousek cca 1,20 - 1,40 Kč k nesnězení . Dnes se také u nás prodává ale neuvěřitelně draze i ve stejné kvalitě jako dříve. Mne na tom láká vyzkoušet si to sám udělat. Našel jsem mnoho návodů, ale vždy jsem poznal z receptu, že to není ono. MOC PROSÍM hlavně JIHOČECHY /ti by to mohli znát/ zda znají přesnou výrobu. MOC děkuji. Václav.
PS rád počkám i na osobní zprávu do mých vzkazů.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek