Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoce se blíží...

U nás vietnamci nemají vůbec nic.

Ach jo,jen já jsem u nás nic nenašla :-((

U nás Vietnamci mají také velký výběr různých vykrajovátek, mají také krásné formy na pečení, bábovky, dorty, vánočky atd.:yes:

V souvislosti s vánočním pečením se tady často mluví o různých formách.Odkazy na stránky s tímto zbožím jsou krásné, ale většinou nás odradí jejich cena. Pokud tomu tak je, zkuste v těchto dnech zajít do nějakého obchodu našich přátelských vietnamských obdchodníků, kde neprodávají jen hadry. Alespoň tady u nás na severu jsou jejich obchody plné všelijakých forem (stromeček, sněhulák, medvídek, hvězda, kytka atd) a to v cenách tak od 10,- do 25,- Kč. Navíc se tam objevila vykrajovátka, která se používají na výrobu marcipánových ozdob (viz foto), která těsto rovnou vytlačují a která se dají použít i na jiná, např. linecká těsta a to v cenách do 30,- za jedno balení většinou tří kusů. Jinak tu prodávají veškeré nástroje na marcipán - hladítka, sady tyčinek, lišty atd.

ať se nám krásně chystá na vánoce, hezké pohodové české vyladěníčko...písnička mě moc překvapila a moc se mi líbí:-*
http://www.youtube.com/watch?v=_igsv_uq5Vg

Taky peču jenom z Hery. Nádivky a krémy dělám z másla. Cukroví mám v krabicích na balkoně, který je celý zasklený. Cukroví je krásně křehoučké a nic mu nechybí.

Já peču z Hery a nebo másla.Podle toho ,co to je za cukroví.Jiné tuky nekupuji,nemám s tím dobrou zkušenost.Buď je cukroví zdeformované a nebo chuťově jiné.:-)

Já používám Zlatou Hanou,Heru a letos jsem si koupila na zkoušku Promienna z Lidlu,pekla jsem z něho nedávno koláč a byl dobrý.Teď byla v nabídce Zlatá Haná za 12,9O kč.Jinak taky přidávám máslo a linecké slepované dělám jen z másla,není to tak sušenkovitý

maiva:Já Lukanu kupuju běžně v Albertu

Jsem toho názoru, že vánoční cukroví se nedá ošidit surovinami. Moc roků jsem pekla jen ze Stelly, loňský rok nevyšla cenově, tak bylo pečení jen z másla. Jinak dle receptu - kde je máslo,tak musí být;-) Letos mám kombinaci Stellu a máslo na půl. Heru používám jen vyjímečně. Vím, že byla i tzv. cukrářská Lukana - celkem se mi zdála dobrá. Ale už druhý rok jsem ji v obchodě neviděla.

cathleen:To máš pravdu některé druhy peču jenom z másla jako jsou vanilkové rohlíčky a linecké. Drobné cukroví nepeču často, ale na Vánoce dávám cukroví dceři, manželové mamince, jedné známé, synové přítelkyni a ještě její děda má 1.1. 100let ;-)

:-8já také peču každoročně z Hery:yes:;-)nedávno měly Heru v Tescu v akci:když se vzaly dvě tak jedna vyšla na 9.90kč;-)

:-8Už pár let peču na vánoce jen z másla. Koupím ho v akci, v mrázáku tu chvíli počká do spotřeby. Raději méně cukroví a dobrého, než hromady z něčeho takového, jak píše zizala (tuk - kostka za 6-7 Kč).
Heru používám do kynutého sladkého pečiva, Stellu do kynutého (většinou slaného), kde je psán margarín...třeba karlovarské rohlíky. Není tak voňavá jako Hera.

Já nepeču velké množství, takže míchám máslo a Heru 1:1 nebo jen Heru. Nejhorší jsou takové ty levné umělé tuky za 6-7 Kč alá Hera, třeba z Tesca. To jsem udělala jen jednou a naposledy, chtěje ušetřit, nakonec jsem prodělala, protože jsem musela péct znovu. Tak zdeformované patvary jsem nikdy předtím neměla :-//

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek