5 skvělých nápadů, jak nejlépe využít rakytník: Voňavý sirup, likér i džem se v zimě budou hodit
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 52 minutami
„MAGAZÍN - vyhledávání v něm“ Nadja, 9. 12. 2024 22:08
„Změklé sněhové pusinky“ Sona312, 8. 12. 2024 01:35
Poslední příspěvky
„hazel: to bude fajn - návštěvu si vzájemně užijte.“ Nadja, před 46 minutami
„tara23: Simona Skolakova: Jajajajaapaja: to jsou…“ Nadja, před 49 minutami
„Dobry vecer, u nas kapustova polevka a brambory s tvarohem…“ hazel, před 2 hodinami
28. 12. 2008 12:53
21. 12. 2008 11:59
20. 12. 2008 21:40
20. 12. 2008 21:36
Zdravím Vás, moje maminka je Slovenka, zde je recept na slovenské salonky (množství na ca 40ks), tak jak mi ho právě nadiktovala po telefonu:
1/4 l mléka
25 dkg cukru
5 dkg másla
1. Vše svařit - stále míchat! - až se za vařečkou \"dělá cestička\" (ca 20-25min.)
2. Pak přidat ochucení - u nás se dělávaly 2 druhy:
a) ČOKOLÁDOVÉ
kakao/čokoláda + 2 lžíce rumu
b) OŘECHOVÉ
vlašské ořechy (strouhané)
3. Na větší prkénko nalít studenou vodu, pak na prkénko nalít hmotu
4. Nožem hmotu tvarovat do placky o výšce ca 1cm
5. Hmotu několikrát polít studenou vodou nad dřezem, aby se schladila a průběžně tvarovat.
vychlazenou nakrájet na kostičky, ty se balí do papíru s třásněmi, navrch barevný alobal.
Nevíte, kde se dá papír "s třásněmi" a barevný alobal sehnat?
Kwacka
16. 12. 2008 09:24
079.jpg
7. 12. 2008 19:49
7. 12. 2008 19:08
Hella, díky za linku, ale tie salónky, ktoré robila babička, neboli fondánové. Aj keď to robila tiež z cukru, ale bolo tam ešte čosi iné. Fondán nemám rada, nikdy sme to nekupovali, môj otecko to nazýval mydielkami Kým nebolo dostať salónky iné, len fondánové, tak sme kupovali nudát a balili ako salónky, bolo dostať papieriky na salónky. Teraz kupujem čokoládové salónky a čokoládové sviečky ako kolekciu.
7. 12. 2008 19:02
7. 12. 2008 18:26
7. 12. 2008 18:25
7. 12. 2008 18:02
6. 12. 2008 20:54
6. 12. 2008 20:02
6. 12. 2008 17:43
6. 12. 2008 13:46
1 2 3 Další