Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Vanocni cukrovi
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Ahoj, u nás vývar z krůtího krku, vepřové maso, brambor,…“ Jajajajaapaja, před 5 hodinami
„Hezkou sluníčkovou sobotu, dcera je dneska v práci, tak…“ tara23, před 6 hodinami
„Veronika.Hrozna: vareným zemiakom v jedle je to už jedno,…“ magdalenka, před 8 hodinami
3. 12. 2011 23:39
Bydlím v paneláku bez spíže a bez balkonu a ve sklepě je také teplo - tak dávám cukroví do umělohmotných krabic s víkem.
Péct začínám obvykle kolem Mikuláše - vanilkové rohlíčky, linecké, ořechy, pracny apod. Marmeládou i nutelou plním hned po upečení, krémem plním až na poslední chvíli. Také nepečené cukroví nechávám až na posledních cca 10 dní.
Jednou se mi stalo, že jsem zapoměla na zastrčenou 1 krabici lineckého cukroví, ještě neslepeného, a našla jsem ji za rok a bylo dobré; to ale bylo uloženo v dost chladné spíži.
3. 12. 2011 19:15
3. 12. 2011 18:18
2. 12. 2011 18:46
2. 12. 2011 05:55
2. 12. 2011 01:55
1. 12. 2011 22:02
1. 12. 2011 21:55
1. 12. 2011 21:22
1. 12. 2011 19:40
1. 12. 2011 19:23
28. 11. 2011 12:54
28. 11. 2011 12:33