Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakou rybu místo kapra?

Děkuji všem:yes:
Příští týden vyrazím někam obhlídnout ty amury. Globus je daleko, zkusím Tesco...
Přeji Vám všem krásné svátky a spoustu skvělých nápadů na vaření v roce 2012:-)

AnjelikaPerlita

16. 12. 2011 11:00

Ahoj, ;-) možná zajímavé nápady najdeš zde:

cs.publero.com/titul/f-o-o-d/prosinec-2011

Vašku, candát;-)

Vašíku, máš pravdu, že amur je vynikající ryba. Můj manžel je rybář a semtam něco domů donesl. Pro mně jako špička ledovce je candát, lín,potom sumec, ale nesmí být moc velký, protože je tučnější a potom pstruh a štika. Amur je taky vynikající, protože není tučný a chutí připomíná něco mezi štikou, candátem... Je to nádherně bílé, křehké maso, které plátkuje. No, my jsme hodně konzervativní, takže u nás bude klasika-kapr.:-) Ale takový kapr z řeky..:-*.to je rozdíl, než z rybníka. Z té řeky je to masíčko tuhé /jsou to sportovci a musí plavat proti proudu/, krásně bílé a vůbec není cítit bahnem, což bohužel z některých rybníků se nedá jíst. Tam se ti kapři vyloženě rochní v bahně:-// Opravdu ten rozdíl tam je velký. A hlavně, co je důležité? Ryba musí být čerstvá. Jak je dlouho na mrazáku, tak není dobrá žádná ryba:-)

mafie:jednoznačně candát, štika, nebo amur...:yes::yes::yes:

Romanko. Již řadu let / mimo kapra vždyť jsem Budějčák/ kupujeme taky AMURA. Je to bezvadná ryba na cokoliv. Jak na řízky, tak i jiné zpracování. Jediné na co není vhodná je na polívku. Tu děláme POUZE Z KAPRA , odřezků, hlavy a hlavně vnitřostí. Amur má krásné bílé maso, nemá moc kostí a není moc cítit rybynou, kterou každý nemusí. U nás z jihočeských rybníků je amur náramný a kupujeme ho přímo na sádkách na Hluboké n/Vltavou. Ale dá se koupit i jinde. Mám dojem i v Globusu.

Jé, děkuji. To se tedy s rybami roztrhl pytel(tedy síť):-))
A aby to chutí, co nejvíce připomínalo kapra, ale mělo to méňe kostí?:-)Losos je fajn, ale na Vánoce mi přijde až moc vzdálený..já jsem taková konzerva konzervativní, proto mě štve, že musím rušit kapra:-S

U nás máme amura a to od známé co mají svoje rybníky,nikdy jsem tak výbornou rybu nejedla jak od nich.Amur bude mít tak 8kg,má krásné bíle maso méně kostí a krásně lístkuje jako losos;-):-p:yes:

U nás určitě pstruh, losos a snad seženu toho štikozubce konečně

U nás je tiež v obľube pstruh, robím ho podľa tohto receptu :
http://www.toprecepty.cz/recept/16869-pstruh-na-sl...;-)

My už asi 15 let míváme pstruhy, ale ne řízky. Buď jen s kořením nebo maximálně obalené v mouce.;-)

mafie: :-D mám to též takové - nejlepší, že kapry chová, ale nejí.
Pokud seženu filety okouna nilského, tak toho; nebo filety z tresky, v krajním případě pangase....
;-)

Losos, tilápie, sumec, štika. Pokud bez zápachu po rybách tak candát.;-);-);-)

Poradíte mi, prosím, čím uchlácholit manžela, který nechce kapra? Rád by řízky, ale já se ryby nevzdám!;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek