Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na snih

Katerina: ;-):-)):yes::yes: Jsi dobrá:-K

PODARILO SE!
Zizalo, diky moc za rady!

Zizala: Diky za podporu a vysvetleni. Zitra rano se na to znovu vrhnu. To zas bude place :-)

Katerina: Myslím, že byl přešlehaný. Když se šlehával ručně, trvalo to těch 15 minut, šlehačem je to za pár minutek. Já ho vkládám rovnou do horké lázně, nejdříve šlehám pomalu samotné bílky, až zbělají, přidám cukr a zvýším rychlost na polovinu, jakmile sníh zhoustne, opět snížím trochu rychlost nebo klidně i ruční metličkou a za stálého víceméně míchání než šlehání sníh "uvařím", musí být tak teplý, aby se v něm dal jen tak tak udržet prst. Málo uvařený teče a hodně uvařený má tendenci se jako srazit. Je to trochu alchymie, zkoušej dál, jednou se to podařit musí a pak už budeš přesně vědět, jak na to. Držím pěsti ;-):yes::yes:

Ach jo, jsem ja to ale nesika. Zkousela jsem recept www.mimibazar.cz/recept.php?strana=1&id=10960. Smichala jsem cukr s bilky, 15 min. elektrickym slehacem slehala nad parou, trosku soli jsem pridala. Vse bylo krasne huste. Kdyz jsem ale snih smichala s orechy a nastrikala ho na plech, rozplizl se. Poradite mi, co s tim?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek