Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

JI K R Y

Vaclav Fronek: Vašíku, děkuji za snahu, ale měla jsem opačný problém - zbyly mi vařené jikry.
;-) Já nedostatek jiker nahrazuji opraženou hrubou krupicí, kterou zavařím místo jíšky - už to tak dělala moje maminka i babička.

Milá Naďo. U nás jsou ryby a zvláště rybí polévka základ všeho a tudíž hlavně symbolem Štědrovečerní večeře. Máme vždy asi dva kapry po 5 a více kilech a jednoho amura cca 80 cm dlouhého, ze kterého se ale nepoužívají vnitžnosti na polévku. Pouze maso. Z kaprů hlavně vnitřnosti / ale nikdy sádlo a kůže, které jsou moc cítit rybou/. Stane se , že kapři jsou oba mlíčňáci a nekoupili jsme vnitřnosti zvlášť. Pak doporučuji, nahradit tyto opraženým a posléze zavařeným "Kus kusem", který nám jikry dost věrohodně imituje. Vím že je pozdě, ale možná se rada hodí i v průběhu roku. Vždyť ryb není nikdy dost. Václav.

Děvčata, děkuji. Prohlédla jsem a snad jsem vybrala dobře.

Nadja:ahojky, mrkni sem, zadala jsem jikry-recepty a vyšly mi tyhle, prohlédni si to -
http://www.google.cz/#sclient=psy-ab&hl=cs&rlz=1R2...

Hezký sváteční den přeji všem a přicházím, ne sice na koledu, ale s prosbou o radu.
:-S Zbyl mi kelímek vařených kapřích jiker a nevím, co s nimi. Polévku už ne, tu jen jednou v roce na vánoce a pak zase za rok.
Tady jsem hledala, ale našla jen vnitřnosti v remuládě od Cathleen
http://www.toprecepty.cz/recept/8538-jikry-s-mlici...
Jinde po netu jsem také moc neuspěla.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek