Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

KREMLORE

Zuzka: Zuzi, možná jsi měla málo vyhřátou troubu, listové těsto se peče při 220-250°C ;-)

Zkusím Miri, děkuju, už jsem si recept vytiskla. Slaná sýrová náplň mě taky moc láká.:yes:

Zuzka:zkus kremrolky z tohodle těsta, nijak trubičky nemažu, drží, dobře se upečou a jsou křehkéhttp://www.toprecepty.cz/recept/10686-jednoduche-t...

Já dělala kremrolky jen jednou, z kupovaného listového těsta, úplně mně sjelo dolů, i když jsem pásky překrývala přes sebe, rozlepilo se to a z kremrole byla buď půlka nebo děravá hrůza. Nevíte čím to bylo? Namazala jsem je máslem a stejně i ten zbytek nešel po upečení dolů, takže jsem je ještě rozbila, když jsem je stahovala...;-(

Václave, já takhle taky dělám "vařený" sníh, nechce se mi ho šlehat v páře a vím, že to tak v cukrárnách taky dělají. Kdysi jsem sem dávala recept http://www.toprecepty.cz/recept/3738-citronove-rez..., kde se takto také sníh do řezů připravuje, jen se potom doplní citronem místo cukrem, aby to nebylo tak sladké. A ten sníh opravdu drží, i s citronem, i s cukrem ;-)

Zizalko.To je ono. To jsem myslel. Ale počkám, zda s tím má některá TOPKA zkušenosti. Když se nikdo neozve ??? stejně to risknu.

Vaclav Fronek: Moje tchýně cukrářka dělala sníh do kremrolí takto: Ušlehala ze 4 bílků tuhý sníh a postupně do něj zašlehala horkou hmotu ze 100 g krupicového cukru svařeného s 1 dl vody na "bublinu" (do vařeného cukru ponořila drátěné očko, foukla a když odlétla bublina cukru, bylo to akorát). Do hotového sněhu ještě lehce "zabalila" 100 g moučkového cukru.
Sama jsem tenhle postup nikdy nezkoušela, já sníh vařím v páře.

O vánocích jsme dostali od vnučky domácí "Kremrole" a musím přiznat, že jsem se do nich zamiloval a MUSÍM je také vyzkoušet a dělat. CHci je mit lepší a nejlepší. !!! HI HI. Našel jsem pár receptů na těsto od kupovaného, až po dělané, ale o to mi tolik nejde. Vyzkouším oboje. Ale našel jsem recept na náplň z bílku , kde se šlehá sníh nad párou Á TO JEN URČITÉ MNOŽSTVÍ A OSTATNÍ SE SVAŘÍ A PAK TEPRVE VEŠLEHÁ DO PLŇKY. Jaké máte zkušenosti. Dík. Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek