Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

sterilizování kašiček pro mimi ???

Ja.Lenttilka: ja sterilzujem na sporáku, do hrnca s vodou dám fľaše a zapnem plyn. Fľaše tak do polovice ( ako to vyjde ) obalím novinami, a potom sa môžu v pohode dotýkať, aj ťuknúť, neprasknú. Dobu sterilizácie počítam od doby začatia varu. Plyn stiahnem tak, aby voda síce vrela, ale nie "divo" :-D

jo,t sou ty 125ml skleničky :-) to je pravda,mohla bych to šoupnout do hrnce :yes: a jak dlouho myslíte,že by to mohlo vydržet? :-?

Ja.Lenttilka:určitě můžeš, já zas speciální hrnec nemám, takže běžně v troubě na plechu, jen bacha, aby se skleničky nedotýkaly, ale protože asi myslíš ty malé skleničky, můžeš i v pořádným kastrolu na plotně, kam dáš víc vody;-);-)

Ja.Lenttilka: Tak s tím neporadím, já mám na sterilaci hrnec :-8:-(

a můžu to sterilovat v troubě na plechu s vodou,že jo? :-8

Ok,tak to budu dělat tak :-K děkujiii :yes:

Ja.Lenttilka: Já bych pro jistotu volila dvojitou sterilaci, hlavně tam, kde je maso. Takže jeden den 60 minut při 98°C a druhý den 30 minut při stejné teplotě.

Chtěla bych našemu 5ti měsíčnímu mimi udělat do zásoby do skleniček přesnídávky. Myslíte,že když do nich horké naliju a zasterilizuju při 80st. 20min.,že to bude Ok a vydrží to? Myslím třeba i kašičku s kuřete a bramor nebo zeleninovou kaši nebo ovocnou? Ze sterilizováním nemám moc zkušeností,tak prosím poraďte :-8 :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek