Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

KREMROLE

Ahoj, pri tomto recepte v diskusii pod receptom sa pýtam Helly na prípravu takého snehu, mrkni...http://www.toprecepty.cz/recept/3738-citronove-rez...
alebo sa jej priamo spýtaj...ja tipujem, že si nemal sirup veľmi hustý, alebo si to pridával do snehu rýchlo...

Rebeko. Moc nerad jsem tě oklamal, ale foto bylo pouze ilustrační a ne moje. U těch mojich opravdu sníh nebyl dost tuhý a vytékal. Proti chuti nejsou připomínky. Snad to vzniklo tím, že jsem to dělal jen na zkoušku v malém množství, tak se to nedalo lépe propracovat . ŠTVE mne to . Na internetu v ukázce se udává " Kremrole snadnější než vánočka " a já se propích i když dělám vánočku, mazanec, buchty, či věnečky, větrníky apod bez problému.

Vaclav Fronek: Vašíku, ale na fotce vypadají hezky a určitě byly výborné:-p;-):yes:
nevím..ten rozvar musí být né úplně horký a lít se teňoulinkým pramínkem..myslím aspoň:-8;-)

Více méně náplň do kremrolí. Včera jsem poprvé dělal kremrole, protože jsem neměl trubičky a tak jsem byl dost natřesenej a samojistej. Těsto jsem dělal. Nepoužil jsem kupované lískové, ale využil jsem receptu z "Ekuchárky.net" ale místo másla použil cukrářský tuk. (přijde to levněji a s těstem se lépe dělá protože je tužší a tolik se nelepí). Problém mi nastal s plněním. Vím z internetu a taky sám používám, podobně jako do šátečků, či věnečků krém, nebo sníh z bílků nad párou. To vše dovedu bez problému. Ale jak jsem se dověděl cukrářský sníh je jiný, pevnější, lépe drží a neřídne.
Dělá se podle receptu tak, že se šlehá bílek za studena s 1/3 cukru a posléze se vešlehá rozvar 2/3 cukru, který řetízkuje. A v tom okamžiku mi nastal problém. Tuhý sníh, místo aby více tuhl, jako v TV informační video "Kremrole" mi vše zřídlo a do ruliček, které se povedli, se nedalo plnit pro řídkost. CO JSEM UDĚLAL ZA CHYBU. Díky. Václav

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek