Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poraďte mi

Martina: v následujícím rcp je uvedena velikost plechu cca 30 x 40 cm , piškot je z 5 vajec, tak u Tvého plechu o moc nižší nebude, nebo přidej 1 vajíčko a poměrně i ostatní suroviny, ale bude korpus zase vyšší.
http://www.toprecepty.cz/recept/10023-misa-rezy---...
;-) Těsto ze 6 vajec najdeš tady:
http://www.toprecepty.cz/recept/930-misa-rezy/
;-)nebo tady:
http://www.toprecepty.cz/recept/5445-misa-rezy/
:-O Když si do vyhledávače zadáš "míša řez", vyjede Ti 9 rcp.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=m%...

Dobrý den,nevím si rady.Chtěla by jsem upéct míša řezy ale mám vetší plech 36x41.Nevím kolik mám čeho dát.Poradíte mi?Nechci mít ten korpus nizký.Děkuji.

Mám přesně stejný názor, jak Ivulinka. Proč nechávat v troubě, když už je pečená?:-O Zkoušení špejlí tomu nevadí;-)

Díky moc za rady. Sráží se mi ze všech možných těst. Zkusím ji tedy vyndat hned, jak se mi bude zdát pečená. I když taky mě napadá, jestli mi to nedělá schválně proto, že do ní píchám tou špejlí;-)

Dám ruku do ohně za to, že se ti srazí tím jak ji necháš v troubě dojít. Bábovka se musí po upečení ihned vyklopit, sráží se tou párou. Kdysi jsem dopékala bábovku a musela kamsi narychlo jít, nechala jsem ji v troubě, troubu vypla, jooo to byla hrouda sražená.

Lenka: Bábovka, která se nechá po upečení ve formě, se může srazit díky páře, která nemá kam z formy uniknout. Je potřeba ji opatrně vyklopit na mřížku a teprve nechat vychladnout. Nedávat chladnout do studena, nechat vychladnout zvolna.

Lenka: Zkus jiný recept. Předpokládám,že asi děláš třené těsto - to chce opatrnější zacházení. Zkus olejovou bábovku - ta se mi nikdy nesrazila, i když jsem s ní zrovna v rukavičkách nezacházela. Teď ze stejného těsta dělávám i muffiny.
;-) Těsto: 1 hrnek (1/4 litru)cukru, 1 hrnek mléka, 1 vajíčko, 2 hrnky hrubé mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, cca 1/2 hrnku oleje. Vše smíchat (těsto musí být tekuté - někdy je potřeba přidat mléko) a vlít do vymazané a vysypané formy a dát péct do vyhřáté trouby. Zkoušet špejlí. Čas pečení nevím, jdu se na ni podívat, když začne vonět. Vyndat z trouby hned, jakmile je pečená a nechat trochu vychladnout, než ji vyklápíš. Při vyklápění by se mohl udělat "brousek" (= srazí se), když s ní klepneš.
;-) Tak hodně zdaru při dalším pokusu.

Lenka:já bych jen ke Špagetce dodala, že bábovku bych po upečení vyndala a nenechávala bych jí"dojít", při vypnutí trouby se mění teptota a to té bábovce neprospěje a může se právě i srazit;-)

Především první zásada - všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu!!!!! Tedy určitě ne šlehat vejce a tuk rovnou z lednice, ale včas vyndat, aby získaly stejnou teplotu jako v kuchyni a i třeba mouka, pokud je někde ve špajzu.
Dál potom zacházet s formou i troubou velmi něžně - nebouchat dvířky, netrhat prudce s formou a i velmi opatrně ji vyndávat. Jo a určitě neotvírat troubu před zapečením, cca prvních 15-20 minut;-)
Pokud je špejle suchá, tak není třeba péci déle, je upečeno.

Prosím o radu s pečením bábovek. Skoro vždycky se mi srazí! Vajíčka s cukrem a tukem poctivě vyšlehám, vkládám do vyhřáté trouby (ve skleněné formě), peču více než hodinu, zkouším špejlí, je suchá, nechám dojít v troubě... a srazí se ještě tam! Co dělám špatně? Mám péct ještě déle? Ale jak to poznám, když špejle je suchá a kůrka tmavá?
Děkuji

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek