Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

čerstvý zázvor

Anežka:nechce se mi to popisovat, tohle je přesný recept http://www.zazvor.info/kandovany.php

Děkuji za rady, měla bych ještě dotaz, nevíte jak se dělá ten kandovaný zázvor? Jednou jsem ho koupila na stánku se sušenými plody, bylo to pálivé, ale docela mi to chutnalo.

Anežko, mimochodem nádherné a mně milé jméno;-):-K Očistěný zázvor jde i tence nakrájet a dávat do malé skleničky spolu s cukrem. Používám krupicový a kousky zázvoru - vrstvy tím cukrem prosypávám a moc s ním nešetřím. Dám do lednice a pak časem používám do čaje spolu s citrónem nebo limetou;-) Myslím, že se nepletu, a někdo tady psal, že to jde nakládat i do medu.:-K

Anežka:Určitě ho můžete zamrazit, nakrájejte si ho třeba na menší kousky, abyste je vždy po rozmrazemní upotřebila. A nebo zázvorový čaj, v tomhle chřipkovém období v kombinaci s medem dělá zázraky;-)

Můžete mi prosím poradít, co s obrovským kusem zázvoru, dá se i zazmrazit? Jestli, tak jak, můj miláček mi přinesl nádherný ale obrovský kus, je pevný nevykazuje známky stárnutí, poraďte, co s ním. Děkuji za případné rady.:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek