Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená cibule

Anežka: je velmi jemná, neostrá.. použila jsem ji např. tady;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/25110-pomalu-pecen...
zakoupila jsem ji v Kauflandu.. hezká je i v různých zeleninových salátech:-)

rebeka: O růžové cibuli jsem ještě nikdy neslyšela a ani neviděla:-O Jak chutná?

tejaja: já vím ještě o šalotce, i růžovou někdy kupuju.,a je fakt, že je to drahé, jak hrom:-//

Přiznávám, vykašlala jsem se na salát, ale teď už musím, prý vychladit v ledničce, já mám vše tak chlazené, že se může rovnou podávat, ale budu hlídat aspoň půl hoďky, aby se to proleželo.:-8:-D:-K

Anežka, pozor, cibulí sú 3 druhy : biela, červená a žltá. Tá, ktorá sa bežne používa, je žltá. Biela cibuľa má aj šupku bielu. Je úplne jemná, trocha sladšia a výborne sa hodí na šaláty. Na bežnéí varenie žltá, ale červenú používam vtedy, ak chcem trocha kontrastu a farby, obyčajne do bielych vecí, najčastejšie tiež šalátov. Treba ich ochutnať, a sama prídeš na to, čo kde lepšie ti vyhovuje.

spagetka:Ladi, robíš chute na mastný chlieb. Ja ho tiež zbožňujem a hlavne s červenou cibuľou. Je dobrá aj na teplú kuchyňu, len treba počítať so zafarbením, trebárs v v bielych omáčkach, múže vypadať ako spálená, ale inač je vynikajúca a môžem ju len doporučiť.

Spagetka: chci zkusit salát od Rebeky, miláček přinesl fenykl, tak teď je na mně udělat "stryptízový pomeranč":-8:-D a zbytek:-8
Ovšem cena cibule byla neskutečná, 500g za 34,90Kč:-S:no::-//

Anežka: Nejsi blb, mně taky chvíli trvalo, než jsem si ji oblíbila. je jemnější, šťavnatější a má nasládlou chuť a spíš se hodí do studené kuchyně. Já osobně miluju chleba s máslem, červenou cibuli na plátky, malinko osolenou.
Aůle můžeš ji použít i do teplé kuchyně, není tak ostrá jako žlutá, možná pustí víc i šťávy, ale počítej s tou nasládlou chutí;-)

Možná budu za blba, ale zeptám se. V čem je lepší červená cibule než bílá, je jemnější? Děkuji za případné odpovědi.:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek