Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na mraženou tresku

Pan Štěpnička radí ryby rozmrazit dobře zabalené, ponořené do studené vody, pak osušit a rychle zpracovat. Dělám to tak už několik let a jsem spokojená ;-)

Můžeš také zkusit trošinku ji poprášit moukou (používám polohrubou) smíchanou s kořením. A je třeba nechat ji dostatečně dlouho restovat, neobracet příliš brzy.

Ajwori: změkne rychlým rozmražením, před restováním ji řádně vysuš v utěrce, aby měla co nejméně vody...;-) bude se s ní líp pracovat

Každopádně děěkouji za radu, zkusím to tímto způsobem

Tak to bude asi ta chyba, dal jsem ji ná pánev rovnou z mrazničky. Kdyř jsem ji totiž nechal rozmrznout byla strašně měkká a špatně se s ní manipulovalo. Myslim při kořenění a před samotným smažením

Ajwori: určitě se Ti ozvou zkušené kuchařky, ale jsem nepochopila, jestli dáváš zcela zmrzlou rybu???
Já ji nechám přes noc v ledničce pomalu rozmrazit a potom je důležité nechat hodně rozpálit tuk v pánvi - stačí jen trocha oleje, ale hodně rozpálený...
Já to nechám chviličku restovat, otočím, znovu orestuji na hodně rozpáleném oleji (maso se zatáhne) a potom otáčím znovu z každé strany a dopeču.
Možná nemáš pánev rozpálenou, tak se ryba chytne a nejde odlepit...

Ahoj, poraďte mí prosím jak nejlépe udělat mražené filety. Pokaždé když jsem dal zmraženou tresku do pánve po chviličce se přichytila a to i když mám myslim hodně dobré nádobí. Pak už není možnost filetu obráit aniž bych z ní udělal paštiku. Děkuji za rady

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek